Creatieve berichten over naaien

Het boventransport “De proef op de som”

Ik hoor van iedereen goede berichten over de boventransportvoet. Tijd om dit eens nader te onderzoeken. Ik heb in het verleden een naaimachine gehad die standaard boventransport had en ik moet zeggen, dat is nou een punt waar ik bij het aanschaffen van een nieuwe machine zeker aandacht aan zou besteden.

Bij mijn Bernina  550QE zit boventransport weliswaar niet vast op de machine maar dit kan prima “opgelost” worden met het boventransportvoetje. Tijd voor de “proef op de som”.

bovenstransport8

Ik heb gekozen om met moeilijke materialen te werken. Hele rekbare tricot en een rekbare kant. Omdat deze alle kanten op rekken is het tijdens het naaien altijd goed opletten en ik speld dan ook vaak en veel. Zeker bij het naaien van lingerie wil je geen verschuivingen hebben en moet alles tot op de millimeter gelijk zijn.

Van beide materialen heb ik stroken geknipt van ongeveer 60 cm en ze met enige ruimte op elkaar gelegd en met een stift om de 10 cm gemarkeerd.

bovenstransport1

Eerst heb ik de machine op een gewone rechte steek gezet. Ik heb de voorgestelde steekgrote van de machine gehanteerd. Toen heb ik de stroken aan elkaar genaaid zonder te spelden en de machine zijn werk laten doen.

Vervolgens heb ik de boventransportvoet bevestigd en dit nogmaals gedaan.

bovenstransport7

Ook ditmaal heb ik de machine weer zijn werk laten doen zonder te spelden. Het verschil in resultaat is fenomenaal te noemen. Kijk zelf maar eens.

Zonder boventransport:

bovenstransport3

bovenstransport6

Met boventransport:

bovenstransport11

bovenstransport13

Voor mij reden genoeg om deze voet veelvuldig te gaan gebruiken!

Hieronder kun je het filmpje van de boventransportvoet bekijken:

Ik wens jullie veel inspiratie toe, maak er wat moois van.

 

Liefs Monique

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam