Creatieve berichten over naaien

Kimono

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar het zelf bedenken én uitwerken van ideeën/patronen vind ik een lastige klus. Ik ben dan ook meer van het goede “jatwerk” :). Wat bedoel ik daar nu precies mee. Vaak maak ik de vergelijking met koken “Een beetje van Maggie en een beetje van mezelf”.

Dus gebruik ik meestal bestaande patronen en gooi daar mijn eigen ideeën over heen. Met het wereldwijdeweb is het niet moeilijk meer om allerlei ideeën op te doen, even googlen en je wordt overspoeld met inspiratie. Zo ook het project van deze blog. Ik wilde graag een ochtendjas maar alleen al het woord doet mij denken aan zo’n degelijk ding waarin moeders of oma’s lopen. Nee ik wil graag wat voor over mijn sleepdress maar dan wél een flatterend ding. Wanneer er een idee in mijn hoofd opkomt volgt al snel een zoektochtje op internet. Meestal om te bepalen wat ik nu echt wil en zo evolueert mijn oorspronkelijke idee. Nu is een kimono niet het meest ingewikkeld (eigenlijk heel simpel dus) en een patroon hiervan kon ik zelf wel bedenken. Bijgevoegd mijn getekende patroon.

kimono patroon

Daarna moest ik natuurlijk bedenken van welke stof ik de kimono wil gaan maken. Hij hoeft niet super sexy te zijn (tenslotte ben ik moeder en ik wil er wel beneden mee lopen haha) maar elegant ja dat kan best. Ik heb dus een combinatie gemaakt met satijn en kant. Omdat de stof wel erg rafelt maak ik Engelse naden, zo is de kimono ook aan de binnenkant mooi afgewerkt.

Kimono1

 

Kimono2

 

 

Het kant heb ik erop geappliqueerd, een makkelijk klusje met mijn Bernina 550. Ik verlaag de persvoetdruk en gebruik voetje 23 een heerlijk transparant voetje waarbij je perfect kan volgen wat je doet.

bernina_voet_23

 

Kimono3

Het resultaat is een moderne versie van die ouderwetse ochtendjas en het mooie is je kunt ongelimiteerd variëren met dit thema.

Kimono4

 

Kimono5

 

Kimono6

Een korte versie voor de zomer of een lange met warmere stof voor de winter. Met kortere of nog langere mouwen, met nog meer kant of zelfs met veren. Of die van mijn wensen-lijstje, een zwarte kimono met een mooie zilverkleurige geborduurde rand zo mooi. Helaas heb ik (nog) geen machine met borduurmogelijkheden maar ooit in de toekomst……..

Kijk voor nog meer ideeën eens rond op deze pinterest pagina en dan rest er nog één ding AAN DE SLAG. Ik zou het heel leuk vinden als jullie je creaties hier met een fotootje zouden posten. Ik ben reuze benieuwd wat nou jouw perfecte kimono is.

Ik wens je veel inspiratie toe, maak er wat moois van.

Liefs, Monique

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam