Creatieve berichten over borduren

Signeer je werk

Het lijkt wel een trend, of mode of hoe je het ook wilt noemen, maar bijna al onze gekochte kleding is tegenwoordig voorzien van een zichtbaar merkteken of naam. En dan bedoel ik niet het label die aan de binnenkant ergens in een naad is verwerkt. Nee dan bedoel ik de zichtbare aan de buitenkant.

Waarom zou je reclame willen maken voor een ander als je ook reclame kan maken voor jezelf :). Reden genoeg om daar eens een blog aan te weiden.

Ik heb zo eens om mij heen gekeken en bijna op ieder kledingstuk vind je wel een uiting van de maker, maar op zelfgemaakte kleding ontbreek deze meestal. Tja en hoe ga je dat dan bewerkstelligen. Mijn eerste gedachte is dat je dan de beschikking moet hebben over een borduurmodule, vooral die met de 3D letters vind ik heel gaaf (klik hier voor een meer informatie). Zoals jullie weten staat borduren wel op mijn wensenlijstje, maar ooit in de toekomst. Dus op zoek naar andere mogelijkheden.

DSC03369

Zo kom ik terecht bij transferpapier en oh wat kun je daar toch leuke dingen mee doen. Het is gewoon te koop bij iedere boekhandel en bij Nederlands bekendste warenhuis de Hema. In twee versies eentje voor op een lichte ondergrond en een voor een donkere achtergrond. Ik ga met de eerste aan de slag. Eerst ga ik voor wat simpels.

Signeer2

Daarna ontwerp ik een sierlijk logo met in het midden mijn eigen naam. Print het met mijn inktjetprinter in spiegelbeeld op het transferpapier en volg voor de rest de gebruiksaanwijzing om het op te strijken. Natuurlijk eerst op een proeflapje. Het vergt wat oefening merk ik al snel, maar ik heb het gauw onder de knie.

Signeer3

Signeer4
Als ik tevreden ben over het resultaat ga ik voor het echte werk. Ik pak een bloesje van mijn dochter en strijk aan de binnenkant mijn zelfgemaakte logo. Vet cool volgens haar!

Signeer5

De volgende keer durf ik het best aan om ook eens de buitenkant te voorzien van reclame voor mezelf :). Missie geslaagd.

Ik wens je veel inspiratie toe, maak er wat moois van.

Liefs, Monique

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam