Creatieve berichten over naaien

Stella Deel 1

Swoon Stellalogo swoon

Zoals een groot deel van jullie, ben ik dol op Pinterest. Het is een ongelooflijke inspiratiebron! Ik heb daar de patronen van Swoon ontdekt. Ze zijn stuk voor stuk prachtig. Ik wou altijd zo’n patroon proberen te maken, maar ik vond er nooit de tijd voor. Toen ik mijn eerste patroon moest kiezen, was ik tussen de Stella en de Dorothy aan het twijfelen. En het is de “Stella” geworden!

Vorige week heb ik de mogelijkheid gehad om een workshop van Bernina over naaivoeten te volgen. Het was heel leuk en superinteressant. Ik kreeg direct veel ideeën in mijn hoofd. Nadien heb ik direct de open borduurvoet # 20 en het cirkelborduurapparaat # 83 gekocht. Ik kon niet wachten; ik wou er direct aan beginnen.

designbyme_stella_03

designbyme_Bernina_20

designbyme_Bernina_83

Ik ga jullie laten zien wat ik al gemaakt heb. Het is nog niet af, omdat ik veel details aan mijn tas wil toevoegen.IMG_2578designbyme_stella_04

Op de site van Swoon zijn er ook een paar tutorials en sewalongs die je kunt volgen. Mijn tas zal wel op de Stella gebaseerd zijn, maar ik kan een patroon nooit 100% volgen. Ik moet er altijd iets aan veranderen, sorry daarvoor!

Om zoiets te maken, moet je je stof ook een beetje voorbereiden. Ik plak altijd een stuk vlieseline aan de averechtse kant van mijn stof waar ik ga prikken. Daarna plak ik een scheurvlies (VLIESELINE 314) met spraylijm aan de achterkant van mijn stof waar de borduur gaat komen. De lijm is altijd op het scheurvlies en nooit op de stof zelf. Je kunt achteraf het teveel van de vlieseline scheuren. Het is heel belangrijk dat je zo’n versteviging gebruikt, want anders gaat je stof naar alle kanten trekken.

Ik wou ook proberen te appliqueren. Ik heb daarvoor een groot stuk van een geprinte stof en daarna een deel nepleder op de beige stof geplakt. Ik heb de buitenste cirkel met een rechte steek rondgestikt en daarna heb ik tot vlak tegen de steek geknipt. Je moet op dezelfde manier voor de geprinte stof en het nepleder werken. Achteraf heb ik de rand van de geknipte stof met een bourdonsteek verder afgewerkt.

Werken met het cirkelborduurapparaat kan heel verslavend zijn. Ik kon er niet meer mee stoppen.

Voor de achterkant heb ik ook met het bandapparaat # 87 voor voorgevouwen banden gewerkt.IMG_2563designbyme_Bernina_87

In het begin had ik het moeilijk om met dit apparaat te kunnen werken, maar ik heb een goede film op Youtube gevonden. Het geeft een hele goede uitleg over de manier om het goed te kunnen plaatsten. Je moet ook met de naaivoet # 95 voor het bandapparaat werken. Vanaf het moment dat je alles perfect geïnstalleerd hebt, gaat het perfect. Zelfs in de afrondingen.

Om de zak mooie te kunnen doorstikken heb de smalle kantvoet # 10 gebruikt. Hiermee ben je zeker dat alles mooi recht gestikt wordt. Ik noem het ook een “luie voet”.

products_naehfuesse_teaser_10

designbyme_stella_01

designbyme_stella_2

designbyme_stella_06

designbyme_stella_07

En ga je ook alle accessoires uitproberen? Vraag eens bij jouw BERNINA dealer of hij ook accessoireworkshops geeft.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam