Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand maart

 

combi

 

Het Accessoire van de Maand maart is een voetenset, voet 53 en voet 56. Teflon voeten. Heel praktische voeten voor stroeve stoffen.

Wat ik in een vorig blog al schreef dat er opruiming is in de stoffenwinkel waar ik regelmatig kom. Daar zag ik weer een lapje liggen die ik niet kon weerstaan.

Exif_JPEG_PICTURE

Later kreeg ik van José door wat het accessoire van de maand was, en perfect als oefenobject.
Een leuk jack erbij, kan altijd. Had nog een patroon, had dit jack al een keer gemaakt, en ook een blogbericht overgeschreven.

Alleen de basis blijft gelijk, doordat ik nu hele andere stoffen gebruik, krijgt het ook een hele andere uitstraling. Toch ben ik ook wel heel erg  blij met Bernina dat ik iedere maand een blog bericht mag schrijven over het accessoire van de maand, zo leer ik wel de voetjes kennen, maar voor mij is het dan ook wel een uitdaging om net een stapje verder te gaan.

Het kunstleer stikken met de teflonvoet, het wordt een peuleschilletje!!

Exif_JPEG_PICTURE

Toch moet er wel een sierrandje op, ondanks de drukke stof, dit gaat met deze voet super, door de teflonvoet wordt het perfect getransporteerd. Ik maak biesjes van het kunstleer, daar komt het bloemenrandje op, en met de festonsteek worden ze vast gezet.

Exif_JPEG_PICTURE

Op de mouw maak ik nog een applicatie.

Exif_JPEG_PICTURE

Nu kan de jas in elkaar, ik moet alleen de zak aanpassen, want ik wil geen opgestikte zak. Ik meet uit waar ik mijn zakingang wil, en sla dit door.

Exif_JPEG_PICTURE

Dan moet ik ook een nieuwe zak tekenen, ik wil hem niet te klein, want ik wil dat mijn portemonnee erin past.

Exif_JPEG_PICTURE

Ik maak de zakbies van kunstleer, ook hier komt het bloemenrandje weer terug.

Exif_JPEG_PICTURE

Daarna de mouwen erin, deze moeten doorgestikt, dat is lastig, deze stof is glad, en dan moet ik over de biesjes van kunstleer. Dus maak ik hier gebruik van voet 53. Ik verbaas me dat het verschil zo groot is, met een gewone voet of de teflon voet.

Exif_JPEG_PICTURE

Nu de rits erin, deze wil ik toch wel spelden, maar dan krijg je gaatjes in het kunstleer. Maar afgelopenweek heb ik klemmetjes gekregen, ze zijn van Clover, en eigenlijk voor quilts bedoeld om de bies vast te zetten, maar hier komen ze ook goed van pas.

Exif_JPEG_PICTURE

Zo kan ik alles goed vastklemmen, zonder de speldenprikjes in het kunstleer te krijgen. Ik had een overslag bies gemaakt, waar de onderkant kunstleer is.

Exif_JPEG_PICTURE

En zo wordt het weer een hele gave jas!

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Een heerlijk jack, lekker zo’n tussenjas, als het te warm wordt voor je winterjas, en je zomerjas eigenlijk nog te koud. En dan moet er natuurlijk wel een bijpassende tas bij, maar deze komt in het volgende bericht.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam