Creatieve berichten over quilten

Hoe het afliep met de poes en maart workshops

Hoe liep het nu verder af met de poes?

Nadat de poes met het cirkelapparaat in mijn eerste blogpost kennis maakten met elkaar is er hard gewerkt en is de quilt af. Alle lapjes van deze gekke poes werden in elkaar gezet en van quilttop werd de quilt transformeert tot quilt. Aangezien ik de rand mocht quilten, heb ik ervoor gekozen om er een poezen patroontje in te verwerken dat niet heel veel tijd in beslag zo nemen. Op internet vond ik een grappig poezen quitpatroon en die heb ik in de rand verwerkt, rond om de kop van de poes heb ik gewoon gemeanderd.

IMG_5647

Quilt voor Karlijn

Maar ja, als je dus niet veel tijd hebt, het quiltpatroon niet wilt aftekenen om tijd te besparen, hoe doe je dat dan?

Daar moest dus iets op verzinnen.  Het was een probeersel dat gedeeltelijk wel en niet lukte, hier is het patroontje te zien dat op een stuk paternoplaat is geplakt en uitgeknipt. Het eerste idee was om de poesjes vast te spelden en er dan omheen te quilten, maar het voetje verschoof het patroontje en dat is niet handig. Aangezien ik niet voor één gat te vangen ben ging ik verder…met

IMG_5597

Detail probeersel

het patroontje vast te houden met de rechter hand voor het quilten langs de linkerkant van het patroon en vice versa en dat ging goed. Dus voor diegenen die goed kunnen naaimachine quilten is dit wel een tip.

IMG_5599

De eerste poes ingequilt

IMG_5598

Het andere poesje

Al is dit niet mijn quilt heb ik toch de vrijheid genomen om er een persoonlijk nootje op te zetten. Toch bijzonder om als oma dit cadeau te doen aan je kleindochter. Mooi dat ik hiermee mocht helpen!

IMG_5641

Een persoonlijk nootje

Workshops

Verder wil ik jullie nog wat vertellen over een van mijn workshops die ik heb ontwikkeld voor diegenen die een BERNINA uit de 7 of 8 serie hebben. In één dagje nemen we met zijn allen veel mogelijkheden van de machine door.
Er wordt aandacht besteed aan onderhoud, hoe voetjes wisselen en instellingen te wijzigen. Kortom, wat is er allemaal mogelijk. Daarna gaan we aan de slag met een klein patchwork projectje (zie foto hieronder) en ook daar wordt er gekeken naar: wat is handig, welk voetje neem ik en waarom. Als laatste na de lunch gaan we in op het machine quilten met deze mooie krachtige machines, er wordt uitleg gegeven over de functies van de BSR-voet en gaan we meer doen dan alleen maar normaal machine quilten, want er kan nog veel meer! Om vast een voorproefje te nemen van mogelijkheden met de BSR-voet, kijk dan naar het onderstaande filmpje.

Deze leuke praktische en leerzame workshop wordt op 2 data nabij Utrecht gegeven, op maandag 30 maart en op donderdag 2 april 2015. Voor meer informatie kun je kijken op mijn site:: Quiltstudio Babette.

Verder worden er nog tal van andere workshops gegeven tussen 23 maart en 2 april 2015, het aanbod is o.a.
Machine quilten voor beginners,
Patchwork voor beginners en meer gevorderden in de workshops Jelly Roll en de Mariner’s Compass,
Machine quilten voor gevorderden met, Basis trapunto en Veren uit de vrije hand.
De informatie van die workshops kun je ook op mijn site vinden.

IMG_5212 kl

Vind je dit berichtje leuk om te lezen, dan is er ook ook nog de mogelijkheid om mijn blog te lezen, daar post ik namelijk weer andere berichtjes. Blog Babette.

Voor nu Quilty Greets, BABETTE.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam