Creatieve berichten over borduren

Knopen in je haar

In mijn vorige bericht heb ik laten zien hoe je een afbeelding van internet kan omzetten met de software van Embroidery Software en Designworks zodat het uiteindelijk een PaintWork-bestand werd. In dit bericht de uitvoering hiervan.

Ik heb een canvasdoek met frame gekocht. Om het canvasdoek in de borduurring te kunnen spannen, moet het frame verwijderd worden. Ik gebruik hiervoor een schroevendraaier met een platte kop zodat ik goed onder de nietjes kan komen. IMG_3030

Nu kan ik het doek eerst verven met de basis kleuren die ik wil gaan gebruiken. Ik gebruik hiervoor groene en witte plakkaatverf.

IMG_3031

Als de verf goed gedroogd is, kan het PaintWork-design erop getekend worden. Ik heb het PaintWork-bestand op een USB stick gezet en de stick in mijn machine gedaan. Ik heb het bestand geselecteerd, het juiste voetje voor PaintWork  geplaatst en de machine kan aan de slag.

IMG_3033

Als het tekenwerk klaar is, wil ik de ruimte tussen de haren opvullen met knopen. Ik gebruik hiervoor voetje 18, de knoop-aanzetvoet. Ik wil de knopen zo strak mogelijk op mijn werk hebben. Hiervoor zet ik het staafje omhoog. Dit doe je door de schroef los te draaien, het staafje omhoog te zetten en de schroef weer vast te draaien. Waar ik zelf in het begin tegen aan liep was dat ik het staafje niet ver genoeg omhoog had gedaan. Hierdoor kon de naald niet helemaal naar beneden en lukte het dus niet om de knoop aan te naaien. Nadat ik het staafje ver genoeg omhoog had gezet, was dat ook weer opgelost.

IMG_3034

Op de Bernina 750QE zit een speciaal knoopaanzetprogramma. Deze vind je terug door het knoopsgatenmenu (zie rode cirkel) te selecteren. Vervolgens kies je steek nummer 60. IMG_3035

Ik moest wel een aantal knopen aannaaien. Ik heb in totaal drie verschillende soorten knopen gebruikt. Door voetje 18 te gebruiken en de steekbreedte van de verschillende knopen te onthouden, ging het aanzetten van de knopen een stuk sneller.

IMG_3037

Nadat ik alle knopen heb aangenaaid, wilde ik het canvasdoek weer op het frame hebben. Ik heb het doek weer om het frame gespannen en vast geniet. Tijd om het resultaat aan de muur te laten pronken!

IMG_3038

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam