Creatieve berichten over naaien

2 projecten klaar

Zoals ik in februari al had geschreven, aan de handwerkbeurs hield ik een aantal onafgemaakte projecten over.
2 zijn er nu klaar, en wil ik toch nog met jullie delen. In het bericht van 19 februari liet ik jullie een en ander zien. Het kussen met de kippen is klaar, ik heb er nu geen foto van, hij ligt namelijk in de winkel, of staat eigenlijk in de etalage. Maar de shirts met paintwork en applicaties zijn wel klaar.

Het basispatroon is van beide shirts gelijk, de uitvoering verschilt.

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Bij de bovenste foto heb ik op de beurs al het paint en cutwork gedaan. Het patroontje van het bovenste shirt is een gratis download van Bernina.
De cutwork patronen heb ik er op gestreken, ik had ze vooraf verstevigt met vliesofix. Daarna gestikt met voetje 23 de applicatievoet, en de festonsteek.

festonsteek

Het grote voordeel van werken met dit applicatievoetje is, deze is heel kort,en daardoor wendbaar. Hierdoor kun je makkelijker de bochten doen met deze kleine bloemetjes.

Exif_JPEG_PICTURE

Het hart van de bloem doe ik met een stik steek, ik keer niet steeds mijn stof, maar ik ga achteruit, het zijn kleine stukjes, het voetje is transparant, dus ik zie wat ik doe. En dan met gebruik van mijn kniehevel is het een peuleschilletje! Hieronder ook nog even een You Tube filmpje.

En dan nog even een aantal knopen aan naaien, het zijn dezelfde knopen die ook in het programma door het oog van de naald werden gebruikt, ik dacht dat het de tweede aflevering was.

Exif_JPEG_PICTURE

Ik begin op de kraag achter, het hoeft voor mij niet symetrisch, dus niet precies midden achter.

Exif_JPEG_PICTURE

Dan een armbandje op de mouw.

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Dat was nummer 1.

De tweede, Hier heb ik een aantal applicaties opgestikt, en dit heb ik gedaan met de BSR.

Exif_JPEG_PICTURE

Ik heb de stof in de ring gespannen, stikt makkelijker, de voetdruk verlaagd, en zo hoef ik geen scheurvlies te gebruiken ter versteviging. En dan wil ik de bloemetjes vaststikken, maar ook niet te netjes, er komen wat stiksels langs de rand.
Van de jongens had ik prachtig draad gekregen, ik dacht dit te stikken met voetje 43, maar het was te glad, ik was er niet tevreden over, ik heb het toen met voetje 21 gedaan.

Exif_JPEG_PICTURE

Dan de kraag, wordt ook een boordje maar niet recht zoals de andere, ik volg de lijnen van de bloemen.

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Zo kun je op een eenvoudige manier toch hele bijzondere unieke shirts maken. Bloemen zijn ook genoeg op internet te vinden, googlen op afbeeldingen, en dan de zoekhulmiddelen op lijntekening zetten. En dan evt. overtekenen op de stof als je geen cutworksoftware hebt.

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam