Creatieve berichten over naaien

Bruidsjurken&Babyshowers

Bruidsjurken en Babyshowers,

Ik ben begin dertig en zit dus midden in de baby’s en bruiloften, bruiloften?? Ja trouwen is weer helemaal in! En daarom ben ik maar met de trend meegegaan en maak ik nu trouwjurken 🙂 Het begon met een vraag van twee dames waarvan eentje mijn nichtje of ik hun bruidsjurk wil maken. Nu heb ik nooit de ambitie gehad om trouwjurken te maken (ooit wel stage gelopen in een bruidszaak tijdens mijn opleiding) en zeker geen “poefjurken” met tig crinolines eronder maar dat gaan we ook niet doen. De stijl die ik hanteer in mijn ontwerpen is die van Vintage/bohemian. Redelijk eenvoudige jurken maar wel met mooie stoffen en een verfijnde afwerking. In mijn enthousiasme ben ik nu allerlei toppen en rokken aan het maken om te passen met wat goedkopere stoffen maar om een beeld te geven van hoe iets staat is het goed genoeg.

Het idee is dat we samen gaan passen en kijken wel silhouette, halslijn en ruglijn mooi staan bij je, daarna gaan we stoffen uitkiezen en zo heb je een uniek ontwerp met veel eigen inspraak. Om alvast een voorproefje te geven hoe dat er dan ongeveer uitziet hier alvast wat foto’s. En voor meer informatie kijk hier.

15600_847173508651105_3784704700283379484_n 20306_847173495317773_5794679327378644581_n IMG_0258 IMG_0259 IMG_0264 IMG_0265 trouwjurkachter

En dus babyshowers, heel veel! Mijn schoonzusje heeft 9 mei ook een mooie zoon op de wereld gezet genaamd Hessel en voor haar had ik samen met mijn zwager een babyshower georganiseerd. Het idee is altijd dat iedereen een halve meter stof meeneemt en dat we daarmee aan de slag gaan, uiteraard onder het genot van heel veel lekkers! Hier wat foto’s van de sfeer en  het eindresultaat niet slecht! 🙂

bbs3 bbsMichella2 Michellabbs

En afgelopen week is er nog een andere babyshower geweest waar dit het eindresultaat van was:

bbsLotte

Kortom feest!

Tot snel!

Marieke,

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam