Creatieve berichten over quilten

Game of Quilts

Een van de hoogtepunten van mijn quiltjaar is het Festival of Quilts in Birmingham, Engeland. De eerste keer dat ik er heen ging was in 2009. Ik had geen idee hoe het zou zijn maar het overtrof al mijn verwachtingen. Zoveel quilts, zoveel winkels, zoveel workshops (waar ik niet voor had ingeschreven) zoveel indrukken en zoveel aardige mensen, veel te veel voor de twee dagen dat ik er was. Een jaar later heb ik het dus wat serieuzer aangepakt, alle 4 dagen erheen en van tevoren workshops en lezingen boeken (ook heel fijn om even te kunnen zitten). Heerlijk, vier dagen lang alleen maar bezig met dat waar je helemaal gek van bent. Als het dan afgelopen is ben je aan de ene kant blij, je zit zo vol met indrukken dat er niks meer bij kan en je wilt naar huis om iets te doen met alles wat je gezien, gehoord, geleerd hebt; maar aan de andere kant…je moet een heel jaar wachten voor je weer mag.
Als je zoals ik, ieder jaar naar Birmingham gaat, leer je ook steeds meer mensen kennen. Mensen die je soms alleen maar op het Festival of Quilts tegenkomt. Samen een workshop het ene jaar en kijk, een jaar later zit je weer samen in dezelfde workshop. Omdat de zitplaatsen schaars zijn, komt het ook regelmatig voor dat iemand vraagt of ze bij je aan je tafeltje mogen komen zitten, of omgekeerd, dat je het zelf vraagt. Voor je het weet, heb je er dan weer een paar Festival of Quilts vriend(inn)en bij.

Game of Quilts logoNaast alle al bekende activiteiten op het Festival of Quilts, wordt er dit jaar nog iets nieuws georganiseerd: ‘the Game of Quilts’. De uitdaging: maak in één dag een quilt onder het toeziend oog van alle bezoekers. Er zijn natuurlijk spelregels die te vinden zijn op de website. Er is nog steeds plaats voor teams, vooral op zaterdag en zondag. Lijkt het je leuk om met een groep vriend(inn)en de uitdaging aan te gaan, wacht dan niet langer en meld je aan. Je mag zelf weten met hoeveel mensen je meedoet zolang er maar nooit meer dan 4 tegelijk aan de quilt werken. Het is voor een goed doel: het kinderziekenhuis in Birmingham. Het garen dat nodig is om de quilt te maken, wordt door WonderFil aangeboden.

garen 1 garen 2

Als je wilt weten hoe dat gaat een quilt maken in één dag, kun je hier alvast even een trial run bekijken (met tips over wat je wel en wat je misschien beter niet kunt doen).

quilts

Wil je wel iets doen maar heb je geen tijd voor een hele quilt? Tijdens alle vier dagen wordt er op de stand van ‘the Game of Quilts’ ook aan andere quilts gewerkt en daar kunnen ze best een beetje hulp bij gebruiken. Een mooie kans om iets te doen voor een goed doel, nieuwe vriendschappen te sluiten en niet te vergeten, even je voeten uit te laten rusten voor de volgende ronde quilts en shoppen.

Het Festival of Quilts is dit jaar van donderdag 6 augustus tot en met zondag 9 augustus. Kaartjes kopen kan via www.thefestivalofquilts.co.uk.

En natuurlijk zijn wij er ook bij!

Herma de Ruiter

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam