Creatieve berichten over naaien

Happy Birthday, Mr. President!

Afgelopen donderdag was ik op het hoofdkantoor van BERNINA International in Zwitserland en toevallig werd die dag de verjaardag gevierd van de eigenaar van BERNINA, Hanspeter Ueltschi. Matthias Fluri deed daarvan verslag:

Hij wilde niet dat er veel ophef gemaakt werd rondom zijn verjaardag, dat had hij meerdere malen duidelijk gezegd en hij wilde al helemaal geen feest. Begin vorige week vierde Hanspeter Ueltschi, vierde generatie eigenaar van BERNINA en “Patron” van 1100 medewerkers in de internationale BERNINA groep, zijn verjaardag in kleine kring ergens in het buitenland. Donderdag keerde hij terug naar Steckborn, om zich bezig te houden met zijn werkzaamheden als President van de Raad van Beheer van BERNINA. Op zijn agenda stond onder andere een vergadering met de CFO.

Terwijl er op de 3e verdieping van het hoofdgebouw cijfers bestudeerd werden, begaf het complete personeel van de fabriek en kantoren zich stilletjes naar de afgesproken plaats…

DSC_8937DSC_8943

Onder de leiding van onze personeelschef werd daar Felicità van Al Bano en Romina Power ingestudeerd. Dit lied dat over het grote geluk gaat dat ligt in de gemeenschappelijkheid en de kleine dingen, wordt sinds jaren gedraaid als onze chef tijdens de grootste BERNINA dealerbijeenkomst in de Verenigde Staten, de BERNINA University, op het podium komt. Het is zijn “Signature Song”.

DSC_8955DSC_8958DSC_8975

In de tussentijd had onze CFO, dhr. Ueltschi, met een voorwendsel zover gekregen om met hem naar de plaats achter de montagehal te gaan…

DSC_8981

… waar het BERNINA koor begon te zingen.

DSC_8999DSC_8969DSC_8971DSC_8972DSC_8989DSC_9008

Na de hartelijke gelukwensen van onze CEO Claude Dreyer, die de kwaliteiten van “HPU” als passievolle ondernemer, als vooruitziend Chairman, als eerste BERNINA ambassadeur, maar vooral als mens en mensenvriend benoemde…

DSC_9010

… richtte hij zichzelf tot de BERNINA Familie. Als hij andere mensen op basis van zijn ervaringen als ondernemer een raad mocht geven, dan deze: in je leven en je werk heb je een hart nodig, tolerantie, een visie en een voortdurende grote betrokkenheid.

DSC_9014

Felicità – Gefeliciteerd!

DSC_9148DSC_9074DSC_9078DSC_9147DSC_9145DSC_9215DSC_9155DSC_9106DSC_9040

Naast gelukwensen en rozen ontving onze Patron ook geschenken, waaronder een nieuwe iPad…DSC_9224DSC_9227

… in een bijzondere omslag:

ipad-kork4

… die uiteraard met een BERNINA genaaid werd (harelijk dank, Jutta Hellbach!):

ipad-korkipad-kork2

Happy Birthday, Mr. President!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam