Creatieve berichten over naaien

Hoe een spijkerjasje pimpen een hoofdpijnproject wordt.

Al een aantal jaar hangt er een oersaai lelijk spijkerjasje in mijn kast. Ongedragen nog maar dat snap je zeker al na de vorige zin. Tijdens een shoptour stuitte ik op een superleuk spijkerjasje en gelijk kreeg ik inspiratie om eens wat aan de mijne te doen.

 

Het spijkerjasje wat ik had gezien was afgezet met een band van allemaal parels, zo schattig (ook super duur anders had ik deze natuurlijk wel gekocht :). En daar begon de ellende……

Want eenmaal iets in je hoofd en het vervolgens niet kunnen krijgen is een en al frustratie, gebeurt jullie zeker nooit ;). Maar na een zoektocht op het wereldwijd web en bij drie fourniturenzaken had ik nog steeds niet gevonden wat ik zocht. Dan maar naar de markt in Utrecht en daar nieuwe inspiratie opdoen. Maar eerst wachten op een vrije zaterdag. Na enkele weken lukt het en bezoek ik de markt en zowaar vind ik een alternatief. Ik kan dus aan de slag.

spijkerjasje1

 

Om te beginnen vind ik het jasje veel te donker en besluit het te bleken. Ik heb een licht blauwe versie in mijn gedachten en na een speurtocht op internet trek ik de stoute schoenen aan en zet mijn jasje in de bleek. HELLLPPP wat zie ik nou, hij wordt niet lichter blauw maar vies bruin bah bah bah wat nu?

spijkerjasje2

Jasje gedroogd (misschien helpt dat, nee natuurlijk niet) en oh wat heb ik de balen. Het ziet er werkelijk niet uit. Wat nu? Dan maar een verfbadje, iets anders kan ik niet verzinnen.

Dus lichtblauwe handverf gehaald en weer met goede moed aan de slag. Het moet 45 minuten in de verf. Ik kijk elke 5 minuten maar ik vrees met grote vrezen, dit gaat niet lukken. Jasje uitgespoeld en gedroogd maar nee hij is nog steeds bruin en lelijk. En wat moet je dan, geef ik het op of doe ik nog één poging.

Toch nog maar een keer proberen te verven, een iets donkere kleur en ditmaal in de wasmachine. Gelukkig lukt het deze keer wel. Al is de kleur niet wat ik in gedachten had, ik kan er wel mee leven.

Nu komt het leuke werk, het pimpen. Ik naai twee soorten band vlak onder elkaar op het jasje en gebruik hierbij het rits voetje (voetje 4). Op de kraag besluit ik maar één band te doen anders wordt het te.

 

spijkerjasje3

 

spijkerjasje4

Al met al ben ik niet ontevreden. Al is het wel wat anders geworden dan dat ik in mijn hoofd had.

spijkerjasje5

 

spijkerjasje6

Gebeurt het jullie ook wel eens dat het allemaal niet gaat zoals je bedacht en/of gepland had. En wat doen jullie dan:  doorzetten of wordt het dan een prullenbakproject?

Ik wens jullie veel inspiratie toe, maak er wat moois van.

Liefs Monique

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam