Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand augustus 1

Deze maand een hele leuke voet als accessoire van de maand, of, nou ja, ik vind hem super leuk, het is één van de voeten die ik als één van de eerste voetjes heb bijgekocht!

En wel voet 22, koordvoet met 3 gleuven.

products_naehfuesse_teaser_22

Ik heb hier al veel projecten mee gemaakt, ook al vaker op het blog  laten zien. Het is een voet die ook nog al eens aan bod komt bij de voetenworkshop. De eerst volgende workshop in het Creative Center in Breda is gepland op 12 november.

En omdat ik deze voet al vaker heb gebruikt, dacht ik, tijd voor een experimentje.

Ik neem een lapje witte katoen, en daar stik ik wat stiksels op met voet 22 en ik laat in de linker en rechter gleuf een katoenendraad mee lopen. De middelste laat ik leeg.

DSC00510

Ik heb het gestikt met steek 12.

avdm aug2

Nu lopen de draadjes onder de zig-zag door, waarna ik ze kan aantrekken.

DSC00512Dit gaat allemaal naar wens, en dan in een verfbadje, en dat gaat mis, de plooitjes zijn te klein, dus je ziet er bijna niets van. Gelukkig een proeflapje, dat kan ik later dan nog wel weer gebruiken.

Terwijl ik hier mee bezig ben realiseer ik me dat ik met een project bezig ben ook met voetje 22. Ik ben namelijk stola’s aan het maken voor een predikant. In de kleuren rood, groen, paars en wit. En bij de groene stola gebruik ik voetje 22.

???????????????????????????????Om deze lijnen zo te krijgen dat ze doorlopen heb ik ze op patroontekenpapier getekend, dit gespeld op de stof, en toen met een grote stiksteek gestikt.

DSC00516

Daarna het papier weggescheurd, en er overheen gestikt met voetje 22, waar dan ook de applicaties nog tussen komen, de ene keer loopt de lijn over de applicatie, de andere keer  gaat de lijn er onderdoor.

???????????????????????????????

Deze voet komt ook aan bod met de voetjes workshop in het Creative Center op 12 november.

DSC00569

Dit is nog een proefje wat ik heb gemaakt, hier heb ik voet 22 gebruikt in combinatie met  het cirkelapparaat. Het is wel een bericht met veel proefjes, ik heb er namelijk nog een. In plaats van garen door de voet te doen kan het ook met rimpelelastiek. Dan gebruiken we ook weer de buitenste gleuven, en steek 12 zoals boven.
We stikken nu op de verkeerde kant van de stof.

DSC00571Op deze manier stikken we niet op het elastiek, zo kunnen we het later aan trekken, en ook een aantal rijtjes naast elkaar maken.

DSC00572

DSC00573

En zo is dan de voorkant.

Zo zie je er zijn heel veel mogelijkheden met deze voet. Ik heb nog een experiment gedaan, deze is wel gelukt, ik heb een bloesje gemaakt. Dit bericht post ik morgen, anders wordt dit bericht wel erg lang.

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam