Creatieve berichten over naaien

DIY Haarband

haarband diy

Bad hair day? Dagje op het strand? Last van uitgroei? Rondje hardlopen? Racen tegen de klok om ‘s ochtends op tijd op het schoolplein te staan en geen tijd om je haar te stylen? Ik kan wel tig redenen bedenken waarom haarbanden handig zijn en ik gebruik ze dan ook bijna dagelijks.
Ik vind het wel fijn als mijn haarband niet mismatcht met mijn outfit, daarom heb ik ook veel haarbanden in verschillende kleuren en met diverse printjes in huis. Vandaag laat ik jullie zien hoe je eenvoudig en snel zelf een haarband kunt maken, met een stretchstof naar keuze.

HOW TO

Knip twee stroken stof van ongeveer 15 x 55 cm. Als je nou weet dat jouw hoofd groter of kleiner dan gemiddeld is, dan kun je hier iets meer of minder voor rekenen. Ik geloof dat mijn hoofd qua omvang redelijk gemiddeld is en bovendien rekt de stretchstof een beetje mee

Stik de stroken stof aan de zijkanten dicht:

haarband naaien

Keer ze binnenstebuiten:

haarband keren

Leg de stroken als een ‘kruis’ op elkaar. Bij de onderste strook moet de naad naar boven gericht zijn, op de bovenste strook naar beneden:

haarband step 2

Vouw nu de onderste strook dubbel, over de bovenste strook, zodat je de naad niet meer ziet.
Daarna vouw je de bovenste strook dubbel, ook met de naad niet zichtbaar aan de buitenkant:

haarband vouwen

Hoe nu verder?
Klik HIER om het gehele artikel te lezen op mijn blog!

haarbanden klaar

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam