Creatieve berichten over naaien

NIEUW! Nieuwe accessoirefilmpjes op Youtube

Zoals jullie weten, bestaan er hele duidelijke tutorialfilmpjes van BERNINA accessoires. In de berichten van Gerda over het Accessoire van de Maand wordt ook regelmatig naar een filmpje verwezen. Er nu weer 9 nieuwe video’s op Youtube online, we laten jullie zien welke en met behulp van de links kun je ze direct bekijken!

Met de BERNINA blindzoomvoet #5 maak je in een handomdraai een onzichtbare zoom:

De BERNINA doorslagvoet #7 kun je ook heel goed voor decoratief naaiwerk gebruiken:

De volgende naaivoeten: stopvoet #9, borduurvoet #15, vrije hand-borduurvoet #24 en quiltvoet #29/29C kun je in één filmpje bekijken. Ze hebben allemaal eenzelfde eigenschap namelijk de verticale veer. Deze zorgt ervoor, dat de naaivoet goed op de stof wordt gedrukt. Hierdoor wordt weer verhinderd, dat de stof, bij de opwaartse beweging van de naald, naar boven wordt getrokken.

Knopen aanzetten met de knoop-aanzetvoet #18 – een fluitje van een cent:

Voor het naaien van fijne paspels en het aanzetten van klitteband is de paspelvoet #38 ideaal:

Voor het naaien van dwarstransportmotieven en het naaien in verschillende richtingen is de dwarstransportvoet #40 een onmisbaar accessoire. Deze naaivoet heeft geen inkeping in de naaivoetzool en hierdoor kan de draad niet aan de naaivoet blijven hangen als je in verschillende richtingen naait:

De rolvoet #55 is een fantastische voet voor het naaien van leer of voor het maken van een grote paspel:

De volgende video’s laten de toepassing van twee accessoires voor de BERNINA longarm quiltmachines zien: RulerWork en Pantograaf. Is het niet indrukwekkend, wat met deze machines en het juiste accessoire allemaal mogelijk is?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Isabelle Michels BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Een voet die ik lang niet gebruikt heb wil ik gebruiken en daarbij zoek ik het filmpje van de uitleg, maar dat is nog niet zo makkelijk!

    Nu zijn ook steeds meer filmpjes in het engels wat ik ook lastig vind.

    Het zou makkelijker zijn als dit allemaal sneller te vinden is!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam