Creatieve berichten over quilten

Tijd voor een expositie

Al  heel wat (kilo)metertjes heeft mijn Bernina 440 QE (Quilters Edition) erop zitten. Als lid van artquiltgroep Colorminds, hebben we de afgelopen twee jaar gewerkt aan drie groot formaat artquilts te weten 75 x 150 cm. En ja, toen heb ik al eens lonkend naar een long-arm gekeken ( of eigenlijk naar de Q20 wat een soort tussenvorm is).

Maar zover is het nog niet, de drie quilts die nu af zijn en onderdeel uitmaken van een Groepsexpositie gaan geëxposeerd worden. En wel tijdens het evenement Quilts in Deventer van 9 t/m 13 september in, jawel, Deventer! Over dit evenement zal ik  nog een paar blogsposts schrijven. Maar laten we beginnen met Colorminds, als groep gaan we de Bergkerk inrichten met onze thema-quilts (3 sets van complementaire kleuren).

Colorminds in de Bergkerk

Kleur is voor quilters één van de belangrijkste designelementen. En voor onze groep Colorminds helemaal. We hebben als motto: een kleur komt zelden alleen.   Een kort interview:

Nienke 1 Rood Groen wit klein Marielle 2 Blauw Oranje wit kleinRita-3-Paars-Geel-wit-klein

 

 

 

 

 

 

 

‘Aan onze quilts is wel te zien dat we allemaal genieten van kleur. Hadden we als kind niet allemaal een grote kleurdoos met wel 50 verschillende kleuren? Nu hebben we stapels gekleurde stoffen waar we net zo blij van worden. Het leven zou toch enorm saai zijn zonder kleur? Je kunt ook bijna niet zonder, want echt alles om je heen heeft kleur.

Bijzonder ook dat we allemaal een voorkeur hebben. De blauw/groene kant is bij veel favoriet. Het doet denken aan lucht, ruimte. Of zoals een groepslid het kernachtig verwoordt: Met blauw komt het altijd goed. Maar ook zalm/rood/rose zijn kleuren die tot de verbeelding spreken. Roze-rood kan als kleuraccent een werk ‘opfrissen’ maar heeft ook echt een eigen karakter: én pittig, én zacht.

Werken met kleur is wel een grote uitdaging, het wordt al gauw te druk en te heftig. Vaak is de oplossing om er een neutrale kleur naast te zetten zoals bruin of grijs. Of een kleur die alles in zich heeft wat de (heftige) kleur niet is. We noemen dat complementaire kleuren. Voor geel is dat paars, voor rood is dat groen, en voor oranje is dat blauw. Deze drie kleurensets vormen de basis voor onze Colormindsquilts. Geen traditionele quilts, maar artquilts, quilts die met artistieke vrijheid een gevoel willen uitdrukken.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan van 9 t/m 13 september naar de Bergkerk in Deventer en laat je verrassen door onze kleurrijke artquilts!  En mocht dat niet lukken, van 4 november 2015 t/m 31 januari 2016 zijn de Colorminds quilts ook te zien in de recent gerenoveerde Drommedaris in Enkhuizen.

Kijk voor meer informatie en achtergrond op www.colorminds.nl

 

 

Leden:

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Petra Breshamer-Wever BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Ik hoop naar beide te gaan. Ben zó benieuwd naar jullie quilts nadat ik je profielen gelezen heb destijds. En ik ben ervan overtuigd dat je ic ik, een tweede keer weer veel meer ontdekt…bovendien, in zulke mooie stadjes, op dergelijke bijzondere locaties wil je wel wezen toch?! Ten laatste: ik ben ook gek op kleur. Van jongs af aan geïntrigeerd door bepaalde combinaties. Geweldig wat jullie maken; Rita volg ik al heel lang en wat ik verder gezien heb op oa Fb nodigt uit tot een nadere kennismaking met de hele groep. Ik verheug me!

      • Petra Breshamer-Wever BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

        Toevallig zie ik dit langs komen bij het lezen van een B blog. Ik ben geweest, heb alles bekeken, een poos met Rita gesproken en ben er nog enthousiaster vandaan gegaan dan ik gekomen was en dat gebeurt niet altijd als je zulke hoog gespannen verwachtingen hebt. Jammer alleen dat in Enkhuizen, waarheen ik mijn vriendin zou meenemen, niet al dat werk hangen kan.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam