Creatieve berichten over naaien

Appliceren met de BSR

De vakantie zit er weer op. Heb weer zin in een BSR projektje. En de BSR voet bestaat al 10 jaar! Kijk maar eens op de website. Zoals ik al wel vaker heb geschreven, gebruik ik mijn BSR voet bijna niet voor het quilten, omdat ik dat niet zo vaak doe. Maar het is mijn favoriete voet voor appliceren. Ook voor het jubileum van de BSR mocht ik een projekt maken.

1504_bsr_holland_01

In de vakantie in Andalusie liepen wij door het dorpje Mijas en daar hingen hele mooie sjaals buiten.

DSC01283

Ik draag bijna geen sjaals, maar ik vond de motieven en de kleuren mooi en dacht, die kunnen prima uitgeknipt worden.
Dus werd het weer tijd om naar de stoffenwinkel te gaan en een bijpassende kleur stof te kopen. Ik heb gekozen voor een wat dikkere tricot.

Ik maak gebruik van mijn basis patroon voor een shirt.
Eerst knip ik de panden en de mouwen. Met de kraag wacht ik nog even, omdat ik nog niet precies weet hoe ik die ga doen. Ik wil daar delen van de bloem op strijken.

DSC01285

Ik begin met de collage op de panden.
Op het voorpand een paar bloemen, dan maak ik eerst de sluiting in het pand, en kijk ik hoe ik het verder wil.

DSC01289

Natuurlijk komen er nog een paar bij :-).

DSC01294

Kraag, de basis is het halsboordje, deze teken ik met een krijtlijntje op de stof, daarna de bloemdelen.

DSC01286

DSC01287
Dan strijk ik op beide kraagdelen plakkatoen, en op een deel vliesofix. Met de BSR stik ik nu de bloemdelen.
Daarna worden de korte kantjes gestikt tot het eerste blaadje.

DSC01290

Vervolgens keer ik de kraag en strijk ik de delen op elkaar. Ik stik de bovenkant van de bloemblaadjes nog een keer en stik tegelijkertijd de kraagdelen op elkaar. De kraag knip ik kort langs het randje uit.

DSC01293

Nu de kraag aan de trui stikken en dan kunnen ook de zijnaden en de zoom worden gemaakt. Als de trui dan klaar is, vind ik dat ik er misschien nog wel wat strass steentjes op wil. Ik heb nog wel een malletje, dus dit keer blijft CrystalWork in de kast.
Ik had de mal al eerder gebruikt en beschreven in een blog.

DSC01297En zo strijk ik een aantal patroontjes.

DSC01298

Het zijn niet de echte Swarovski steentjes, die glitteren nog meer. Ik persoonlijk vind deze wel heel mooi.

DSC01300

En zo heb ik weer een leuk shirt.

DSC01301

Ik heb in de vakantie ook nog gekleurd, ja ook ik vind kleuren heel leuk! Maar…… dan kleur ik niet gewoon op papier maar op stof. Dat wordt mijn volgende bericht, hier alleen een klein stukje van het geheel.

DSC01304

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • janneke BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Wat weer een geweldig shirt! Alleen ik zou de sjaal niet verknippen: ik vind sjaals geweldig en draag ze altijd! (of ik zou ik dan 2 sjaals moeten kopen!!!)

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam