Creatieve berichten over quilten

Bernina Q20 gezien op de tentoonstelling in Deventer!

Half september stond in met mijn winkelkraam bij de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde in Deventer. Daar was ook een stand van Bernina waar Karen Lipton een demonstratie gaf op de nieuwe Q20 Longarm Quiltmachine, het Sit-down model. Het is een geweldige machine waar ik dagelijks even langs gegaan ben om naar de demonstratie van het machinaal quilten te kijken. Wat een ruimte onder de arm, wat een mooie steken, door het BSR systeem en wat een eenvoudig maar handig inrijgsysteem. Deze machine lijkt enorm op de naaimachine serie 710 en 750, dezelfde vertrouwde techniek is herkenbaar. Dit jaar introduceert BERNINA de nieuwe Q24 en Q20 longarm quiltmachines voor grootse projecten! Tijdens de inloop workshops die verzorgd worden op de stand van BERNINA, ook op komende beurzen kunt u zelf direct kennis maken met de machines.

Een lang verleden vol innovatieve ontwikkelingen en een schat aan quiltervaring werden in deze machines gecombineerd om aan de eisen van quilters over de hele wereld te voldoen. De BERNINA Q24 is een framemodel en biedt een ruimte van 24″, zodat je een groot gebied in één keer kunt bewerken. De bedieningselementen en -functies bevinden zich allemaal aan de voorkant van de machine – precies daar waar je deze nodig hebt. De hendels op de machine zijn volledig instel- en programmeerbaar en door de hydraulische lift is het frame eenvoudig op de juiste hoogte in te stellen. Door de uitgebreide BERNINA SteekRegulator functie zullen de steken altijd van gelijke lengte zijn.

Indien je iets kleiner wilt beginnen, moet je kennismaken met de BERNINA Q20. Dit is een sit-down model aan een tafel, met een grote vrije arm en een royale ruimte boven de vrije arm voor grote en volumineuze projecten. Mocht je later toch willen overschakelen naar het werken met een frame, kan de Q20 daar makkelijk op geplaatst worden.

Q20

In het BERNINA Creative Center in Breda worden workshops en huurdagen voor de BERNINA longarm quiltmachines aangeboden. Dat is een prima mogelijkheid om nader kennis te maken met deze mooie machines. Ik ga dat zeker eens proberen.

Groeten van Hanneke

Quiltatelier Vlijtig Liesje in Tienhoven

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam