Creatieve berichten over naaien

Mijn BERNINA 215 in regenboogkleuren

bernina-naaimachine-hare-maristeit
Onlangs ben ik op mijn blog gestart met de nieuwe rubriek ‘Easy Naaiprojecten‘ en ben ik de trotse en blije bezitter van een kick ass nieuwe naaimachine: de BERNINA 215.
Eén van de redenen waarom ik als een blok viel voor dit model, was omdat er een bijzondere optie ter beschikking is, namelijk: het toevoegen van een eigen skin! Hiermee kun je de machine eenvoudig pimpen tot een eigen individueel en uniek exemplaar en dat is natuurlijk iets waar ik erg gevoelig voor ben.

bernina-215

Op de website van BERNINA kun je uit verschillende designs je favoriete printje kiezen, maar je kunt ook je eigen foto’s of afbeeldingen gebruiken om je naaimachine een persoonlijke look te geven. De skin wordt gedrukt op vinylfolie dat op maat gesneden is en dat je eenvoudig kunt aanbrengen. Voor het ontwerp van de ‘Hare Maristeit Machine’ schakelde ik de hulp in van mijn collega blogger Gewoon Marieke, die vorig jaar ook de printables had gemaakt voor mijn ‘Thirty Something Birtyday Party‘:

pofferspiesjes-rainbow-party

Ik vond dit regenboogthema toen zo leuk, het leek me te gek om dit nu ook op mijn naaimachine te hebben en natuurlijk met mijn logo erop!

Dit gepersonaliseerde design is een érg leuke bijkomstigheid, maar dat was natuurlijk niet de voornaamste reden dat ik voor dit type gekozen heb.
Het is namelijk een makkelijk te bedienen naaimachine, ideaal voor beginners of DIY-ers die maar af en toe een naaimachine nodig hebben voor een project. Ik val in deze categorie. Ik heb niet de ambitie om lederen tassen te gaan maken, maar de machine is wel (meer dan) goed genoeg voor projecten met bijvoorbeeld jeansstof.
Wat ik erg fijn vind aan deze machine, is dat je de naaisnelheid tot de helft kunt verminderen.  Hierdoor behoud je (vooral als beginner) de controle over de snelheid en de positie van de naald bij het stoppen met naaien.

babyjurkje-plooien-naaien

De BERNINA 215 wordt geleverd met een flink aantal handige accessoires en op YouTube vind je veel handige filmpjes met duidelijke demonstraties van alle type BERNINA naaimachines.

Ik kon na het bekijken van bovenstaand filmpje meteen aan de slag en sindsdien ga ik als een trein: het één na het andere naaiproject rolt uit mijn regenboogmachine.
Hiervoor had ik een vrij simpele en redelijk goedkope naaimachine, nog uit mijn studententijd, die al flink wat mankementen vertoonde en op sterven na dood was. Hier heb ik altijd met veel plezier mee gewerkt, maar het verschil in kwaliteit met mijn nieuwe naaimachine is écht merkbaar. Je voelt gewoon dat je met een stevig apparaat werkt dat tegen een stootje kan en waarmee je vrijwel alle materialen kunt gebruiken voor een naaiproject. Ik ben dus echt in mijn nopjes met deze professionele machine!

De komende tijd zullen jullie dus nog veel meer leuke en very easy peasy naaiprojecten vinden op mijn blog. Verzoekjes en suggesties hiervoor (of vragen!), mogen jullie achterlaten in de comments!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam