Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand november – de BSR

products_naehfuesse_teaser_bsr

Het Accessoire van de Maand november én december is een van mijn meest favoriete accessoires! De BERNINA SteekRegulator (BSR)!
De BSR bestaat al weer 10 jaar! Wat ik om me heen hoor, zijn er nog steeds mensen die de BERNINA SteekRegulator al in hun bezit hebben, maar er niet goed mee kunnen werken of hem eigenlijk helemaal niet gebruiken, omdat ze het niet durven. En dat is toch echt jammer voor zo’n leuke voet. Daarom hebben we het plan opgevat om nog maar eens basisworkshop in het BERNINA Creative Center in Breda te gaan geven voor dit accessoire. De eerste workshop is al vol! De tweede workshop in het BERNINA Creative Center vindt plaats op 3 februari 2016. Je kunt je direct op de website inschrijven. (En dan geef ik er op 8 december een in Barneveld.)

Het is geen workshop om te leren quilten met de BSR, de workshop bevat veel meer. Terwijl ik dit schrijf, wordt ik weer helemaal enthousiast, het is zo leuk!!! Ik heb allerlei voorbeelden gemaakt.

DSC01407

Daarnaast ben ik nog met een kunstproject bezig, ook hier gebruik ik de BSR weer voor. Ik moet een transparante boomstronk hebben. Ik stik hem op organza. De tekening hen ik gemaakt op soluvlies. Ik span dit samen in de ring, om het strak te houden.

DSC01406

Handige tips om een bijzonder resultaat te krijgen met de BERNINA SteekRegulator:

  • Selecteer deBSR-modus die het best bij jou of jouw project past. De BSR-modus 1 blijft doornaaien wanneer je stopt en BSR 2 stopt wanneer u stopt, prima voor scherpe hoeken
  • Dankzij de start/stop-knop kun je zonder voetpedaal naaien.
  • Verminder de naaivoetdruk om de stof makkelijker te bewegen.
  • Naaien uit de vrije hand op kleine projecten is uiterst eenvoudig met de BSR. Verklein de steeklengte en de machine maakt automatisch een hele mooie steek. Je hoef je niet meer te concentreren om een mooie steeklengte te krijgen.

Bij deze ook nog een filmpje over het verschil tussen BSR 1 en BSR 2.

Wat ook wel eens vragen veroorzaakt is het instellen van de juiste spanning. Ook hier is een trucje voor, misschien heb ik het al eerder verteld, maar hier nog een keer.
Maak een proefje van de materialen waarop je gaat werken.
Teken een lijn en verdeel deze in genummerde vlakjes van 1 tot 6. Begin op vlakje 1 met een bepaalde spanning en verhoog de spanning op iedere vlakje. Wanneer je klaar bent, zie je duidelijk welke spanning het beste resultaat oplevert.

Dit geld overigens niet alleen voor de BSR, maar dit kun je altijd toepassen als je met ander soort garens werkt! Het gaat veel sneller, op deze manier zie je in een oogopslag wat het beste resultaat is. En je hoeft niet heen en weer te draaien, en denken moet ik het voor een beter resultaat nog hoger zetten, of juist weer lager.

De afgelopen tijd heb ik jullie op het blog al verschillende projecten laten zien, waar ik mijn BSR voor gebruik, het grootste was wel het kunstwerk van ” de Nachtwacht” 

Exif_JPEG_PICTURE

Nog niet zo lang geleden ook nog de applicaties die ik uit een sjaal had geknipt, en geappliceerd met de BSR.

En er ligt alweer een nieuw projectje klaar, ik was er aan begonnen op het stoffenspektakel in Barneveld.

DSC01408

Het wordt een vest van joggingstof, waar ik de afbeelding van tricot met vliesofix op heb gestreken, ik zal ook andere voetjes in dit project gebruiken. Maar dat laat ik jullie in één van mijn volgende blogposts zien.

Wat een feest, 10 jaar BERNINA SteekRegulator, op de BERNINA website staat hierover meer informatie, ideeen, en tips. Er staan ook voorbeelden, projecten die op de kalender staan voor 2016.

En deze kalender krijg je, samen met een prachtige doos garen t.w.v. € 160,-, bij aanschaf van het Accessoire van de Maand cadeau. De BSR is tijdens de actieperiode van 1 november t/m 31 december van € 560,- voor € 450,- verkrijgbaar!

IMG_1399

Ook ik mocht meewerken aan de speciale BSR kalender, en daar ben ik best wel een beetje trots op. Mijn project staat bij de maand april. Het jasje had ik al een keer laten zien, maar hier een foto van de kalender.

DSC01411

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam