Creatieve berichten over naaien

BSR workshop in het Creative Center in Breda

Woensdag 11 november heb ik de eerste basisworkshop voor de BERNINA SteekRegulator (BSR) gegeven. Het is fantastisch om te zien, dat hier zoveel belangstelling voor is!
Inmiddels staan er nog 2 workshops gepland die beide weer helemaal vol zijn (20 januari en 3 februari). We hebben een wachtlijst en overleggen op dit moment of we nog meer workshops kunnen aanbieden. Als je ook interesse hebt in een BSR-workshop, kun je onderaan dit bericht een commentaar schrijven.

Hier even een korte impressie, ik heb genoten!

IMG_20151111_103331[1]

De eerste oefeningen. Soms gaat het niet helemaal goed, en omdat het toch een oefenlapje is….. nog maar een keer eroverheen.

IMG_20151111_115655[1]

Dan de oefening “Afbeelding inkleuren”, of eigenlijk “Draadschilderen”.

IMG_20151111_132729[1]

Een transparant blaadje maken op soluvlies en organza.

IMG_20151111_143607[1]

Een veer stikken, met maar liefst 3 draden door de naald!

IMG_20151111_145223[1]

En dat met verschillende soorten garens, en zelfs metallic garen. Hierdoor is de draad spanning niet altijd even strak, er ontstaan soms een soort lusjes, maar dat geeft voor een veer juist een heel mooi effect! Ik heb deze techniek ook gebruikt voor de veren op de hoeden van de mannen van De nachtwacht.

Een applicatie maken, ik had vergeten om foto’s te maken, maar we werkten met dit voorbeeld van de vlinder, deze had ik gemaakt, ook hiervoor had ik het applicatie patroon op de stof geprind.

DSC01441

Werken met een tweelingnaald

 

DSC01445

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

11 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Annie Aarts-Bijleveld

  Jammer dat deworkshop zo gauw vol zit, ik begreep van een kennis Agnes Mijnhout dat zij ook de workshop met een vriendin wil volgen ,met mij en mijn zus erbij zijn dat er al vier. Wanneer wordt er weer een brs workshop gegeven? Groetjes Annie Aarts, anniebijleveld@kpnmail.nl

 • Josephina wienen

  Hallo Gerda,

  Een tijdje gelden heb ik met veel plezier de bsr workschop gevolgd.
  Nu wil ik een veer op een dikke tricot maken met de Metallic garen.
  Helaas wat ik ook probeer hij wil niet goed lukken.
  De draad springt of de spoel hangt vast.
  Ik heb de bernina 830.
  Wat doe ik fout?.

 • silviabooij

  Ik gebruik de BSR op mijn Aurora 450. Als ik in BSR mode 1 of 2 zit kan ik alleen recht stikken. Een zigzag gaat alleen door steek 2 te kiezen, maar dan regelt hij de steeklengte niet meer. Wat doe ik fout?

  • ggroenevelt

   Hallo Silvia,
   Je doet niets fout, de Aurora’s kunnen alleen maar rechtstikken met de BSR.

 • Anja Leermakers

  Ook ik zou graag mee doen met de bsr Workshop. Toen ik mijn rooster had zat hij helaas al vol. Groetjes Anja

 • geertje

  Hallo allemaal, op het moment kunnen er geen nieuwe aanmeldingen voor op de wachtlijst van de BSR-workshop worden aangenomen. Rian, Herma, en Petra we nemen met jullie contact op. Een vervolgcursus is op dit moment niet gepland. Groetjes, BERNINA team

 • Petra

  Ja, ik wil heel graag op de wachtlijst. Zou me anders al hebben opgegeven, maar omdat ik deze maand oma hoop te worden kan ik momenteel niet makkelijk iets afspreken. Petra Breshamer-Wever

 • Rian van Middelkoop

  ik was in dubio om me op te geven, maarja, hij zat al vol….

 • Roos

  Gerda ook ik heb er van genoten, het was een zeer leerzame dag, Een heerlijke lunch genuttigd. En mocht er een vervolg komen dan hou ik me aanbevolen.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam