Creatieve berichten over naaien

Colorblock Kussen

Colorblocking is helemaal hip op dit moment. In de mode maar ook in het interieur zie je het vollop. Tijd dus om met deze trend mee te gaan en een colorblock kussenhoes te gaan maken.

Ik heb inmiddels al een bank voor met kussenhoesjes gemaakt. Wel de simpele variant, een rits inzetten daar moet ik nog even wat meer moed voor verzamelen. Maar ik was nu wel toe aan een kussenhoesje met wat meer uitdaging dus besloot ik om een kussenhoes te maken met drie verschillende stoffen en dan colorblocking toe te passen.

colorblocking1

Je hebt het volgende nodig om één colorblock kussenhoes te maken:

  • okergele stof van 30 centimeter bij 55 centimeter
  • petrolblauwe stof van 30 centimeter bij 55 centimeter
  • mintgroene harige stof van 60 bij 70 centimeter
  • een kussen van 50 bij 50 centimeter
  • spelden
  • garen naar keuze

En natuurlijk een naaimachine, ik heb mijn kussenhoes gemaakt op mijn BERNINA 215. Ik heb de maten bij de stoffen iets ruimer genomen. Omdat ik nog een beginner ben, vind ik het fijner iets meer ruimte te hebben met mijn stoffen.

colorblocking2

colorblocking3

colorblocking4
colorblocking5

We gaan aan de slag. De okergele stof en de petrolblauwe stof gaan samen de bovenkant van het kussen vormen. Dus we gaan deze twee stoffen aan één zijkant aan elkaar naaien zodat er één grote lap ontstaat voor de bovenkant. Ik leg de twee lappen stof op elkaar met de goede kant naar elkaar toe. En naai één zijkant met een naad van 1 centimeter dicht.
colorblocking6

 

 

 

colorblocking7

Nu gaan we de bovenkant aan de onderkant, de harige stof, vast maken. Ik pak de twee lappen die ik net aan elkaar heb genaaid en leg deze open met de goede kant naar beneden op de goede kant van de harige stof. En naai dit aan de bovenkant van de stof aan elkaar vast. Wederom naai ik één centimeter van de zijkant af.

colorblocking9

colorblocking10

Werk nu de boven en de onderkant van de stof netjes af. Door zowel de bovenkant als de onderkant netjes af te zomen. Strijk ze goed strak dit zorgt ervoor dat het naaien van de zoom makkelijker gaat. Ik vind dit altijd weer een goede oefening om te oefenen met rechte lijnen naaien, zijn er meer beginners, die hier nog af en toe moeite mee hebben? En een vraag aan de gevorderde naaisters onder ons, is hier een handig trucje voor? Als jij een tip hebt deel hem hieronder in een reactie!

colorblocking8

colorblocking11

Wanneer de bovenkant en de onderkant netjes zijn omgezoomd is het tijd om het kussen in elkaar te gaan zetten. Leg de lap neer op je werkblad met de goede kant van je stof boven. Vouw nu de bovenkant en de onderkant van de lap naar het midden toe maar zorg er wel voor dat ze elkaar overlappen.

Kijk nog even of je kussen nog netjes gaat passen door hem er even op te leggen. Als dit zo is, kun je de zijkanten netjes afspelden. Je kunt de bovenkant en de onderkant nog even strak strijken zodat het afspelden en het aan elkaar naaien van het kussen nog makkelijker gaat. Ik heb weer bij beide zijkanten één centimeter afstand gehouden van het begin van de stof.

colorblocking7

Als beide zijkanten dicht genaaid zijn dan kun je het kussen binnenstebuiten keren en dan is je kussenhoes klaar voor gebruik.

colorblocking13

Duw de hoeken goed naar buiten en strijk de hoes mooi strak. Stop het kussen erin en leg hem op je bank of in een stoel!

colorblocking14

Ik vind dit kussen echt een eyecatcher voor mijn bank en heb hem daarom ook in het midden van de bank neergelegd. Ik hoop dat jullie deze DIY inspirerend vonden, mocht je nog tips hebben dan hoor ik ze graag!

logo

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam