Creatieve berichten over quilten

Patchwork voornaaien en naadje verbeteren, hoe doe ik dat?

Hey Allemaal,

Hebben jullie dat nou ook weleens, je speldt op je allerbest en dan toch zit het naadje iets verschoven van het andere naadje. Niet zo mooi dus…. Ik zelf ben er dus nooit zo blij mee.

Hier voor jullie een stelletje trucjes om je naad voor te naaien, zodat het makkelijker te verbeteren is èn als het niet zo’n grove fout is, is het makkelijk aan te passen.

Allereerst speld ik alles goed. Vroeger deed ik mijn speld er recht naar beneden in en daarna draaide ik de naald, maar juist daardoor verschuift de boel, door al die laagjes stof. Nu steek ik de speld schuin in de stof en dan op die manier laat ik de speld ook weer naar boven komen aan de andere kant.

Noem het maar voornaaien 😉
Ik naai alles wat gespeld is, het is dus niet nodig om aan het begin van de naad te beginnen, ik naai alleen over de overgangen waar veel lapjes samen komen en dit doe ik met steeklengte 4. Het voordeel hiervan is dat als er iets niet goed is, ik het heel makkelijk kan uithalen.

IMG_7170

Nu kan ik alles controleren, zit er iets tussen dat verschoven is, zoals op de foto hieronder, dan pas ik het aan.

Uithalen gaat nu dus heel makkelijk!

IMG_7175

Ik haal een stukje uit en ik pak een speld en dìtmaal zet ik hem wel rechtop in alle lagen stof.
Daardoor kan ik dat foutje net de goede kant op trekken. De speld trekt de laagjes stof mee als ik de speld in tegengestelde richting van het foutje. Vervolgens komt de speld een stukje verder weer gewoon naar boven.

IMG_7176

Zoals je op de foto’s ziet heb ik ditmaal zelfs eerst opnieuw gespeld en daarna het stukje garen uitgehaald. Dat kan doordat ik zulke grote steken heb gebruikt.

IMG_7177

Uitgehaald en klaar voor het naaien met de gewone steeklengte, ik gebruik meestal steeklengte 2.

IMG_7178

Hop, het foutje is er nu al uit en aangepast!

IMG_7179

Hier nog een ander trucje dat ik weleens gebruik. Wederom genaaid met steeklengte 4, een foutje gevonden, een stukje uitgehaald. Ik open het naadje, zodat ik er zicht op heb wat ik doe en ik verschuif de laagjes tot ze goed liggen, precies op elkaar.

IMG_7172

Deze keer heb ik een speldje een stukje verder van het naadje vandaan gespeld in dezelfde richting als het naadje, maar ver genoeg dat mijn naaivoetje er langs kan. Eventjes opnieuw doornaaien en klaar zijn we.

IMG_7171

en ja hoor, het zit netjes! Alleen nog even de oude draadjes goed er tussenuit halen 😉

IMG_7174

En zo ziet het er nu uit, ik vind het zo leuk worden. Dit was eergisteren, maar ik ben nu een klein stukje verder.
Doorgegaan met die schattige kleine Flying Geese.

IMG_7180

Mijn topje is inmiddels klaar, maar ik heb geen tijd meer om het jullie nu te laten zien, want ook daar heb ik een verhaaltje bij. Ik heb namelijk voor het eerst cirkels geappliqueerd met de machine, mijn Bernina natuurlijk.

Dat ging zo makkelijk!!! Dus in december daar nog een post over, want nu moet ik gaan inpakken voor mijn reis, morgen gaan we weer op weg naar Nederland. (ik, man en kids).

Ik geef dan bijna 3 volle weken quiltles op verschillende locaties, Ja ik geef ook weer mijn speciale informatieve workshop Patchwork en Quilten op de Bernina B7 en B8 serie. Op 19 november zijn zelfs nog een paar plekjes vrij. Wil je daaraan mee doen, neem dan contact met mij op, zodat je nog een plaatsje kan bemachtigen!

Hier kan je de volledige les agenda vinden KLIK

Voor nu Quilty Greets, BABETTE.

O ja, mijn nieuwsbrief volgen?? Hier kan jij je aanmelden.

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam