Creatieve berichten over naaien

Adventskalender 2015 – deurtje #10

Joyce van den Goor heeft een praktisch én prachtig project gemaakt, een behaaglijke sjaal voor koude adventsdagen. Joyce schrijft ons:

“Als eerste wil ik bedanken dat ik mee mocht doen met het project. De garens zijn echt heel mooi en het was leuk om er mee te werken!

Werkbeschrijving warme wintersjaal

Ik wilde graag iets maken wat ik kan gebruiken in de winter. En het leek me leuk om er iets van de natuur in te verwerken. Zo kwam ik op het idee om een sjaal te maken met applicaties in de vorm van bladeren en een hert.

Voor de voorkant van de sjaal gebruikte ik een stuk stof van een Ikea gordijn. De achterkant hiervan verstevigde ik met plakvlieseline zodat het stof niet zou uitrekken als ik de applicaties erop ging naaien. De applicaties knipte ik eerst uit patroonpapier en daarna uit skaileer en zwarte fleece.

foto 1

Voor het vastnaaien van de applicaties gebruikte ik de naaivoet met teflonzool zodat het goed over het skaileer zou glijden. Met een korte zigzagsteek naaide ik de vormen op het stof. Het Wonderfil garen heeft een hele mooie glans.

foto 2

Bij het appliqueren heb ik alle kleuren garen uit de set gebruikt om een kleurrijk geheel te krijgen. Doordat de stof en de applicaties een onuitgesproken kleur hebben komen de kleuren van het garen heel mooi naar voren.

foto 3

Doordat ik eerst op de achterzijde van het stof plakvlieseline heb gestreken rekte het stof niet uit tijdens het appliqueren en bleef het mooi glad.

foto 4

Om de sjaal fijn draagbaar en lekker warm te maken heb ik aan de binnenkant lichtgrijze fleece genaaid. De sjaal is nu heerlijk dik, zacht en lekker warm! Aan de zijkanten heb ik klittenband genaaid zodat ik de sjaal aan de achterkant vast kan maken. Super handig en leuk!

foto 5

Meer van mijn werk (kostuums, mutsen, sjaals en vestjes) is te zien via mijn Facebook pagina www.facebook.com/pretzlcosplay

Ik vond het leuk om mee te doen met het project! Ik heb ook al veel leuke reacties op mijn sjaal gekregen 😀

 

Dit is een superleuk project Joyce, heel origineel en zoals je zelf al zegt, het garen komt heel mooi naar voren op de applicaties en de stoffen die je hebt gebruikt. We waren het er hier allemaal over eens, we zouden deze sjaal in de winter elke dag willen dragen! Bedankt dat je hebt deelgenomen aan het blogproject, het is zo leuk om te zien dat er zo veel verschillende projecten zijn gemaakt. We wensen je alvast hele fijne feestdagen en een creatief Nieuwjaar!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam