Creatieve berichten over borduren

Adventskalender 2015 – deurtje #17A

Vaak hebben huisnummers nog een toevoeging, zoals A, B, etc. Omdat we meer dan 24 mensen blij hebben gemaakt met een Wonderfil garenpakket, hebben we ook wat meer dan 24 projecten terug ontvangen. Vandaar dat onze adventskalender op sommige dagen ook een deurtje A en B heeft :-).

Patricia Roseboom heeft ons een mooie tafelloper gemaakt, met een heel gezellig tafereel! Patricia schrijft ons:

“Goede dag lieve mensen,

Allereerst hartelijk bedankt voor het inloten, ik was aangenaam verrast, dat ik kon deelnemen aan dit project. Wat ik wilde maken zat al in mijn hoofd en met de mogelijkheid om met Wonderfil garen te kunnen werken maakte het allemaal nog leuker.

totaalplaatjespullen

Mijn project is een tafelloper geworden welke een combinatie is van machineborduren en quilten. Nu heb ik met geen van beiden nog veel ervaring maar ben altijd in voor een uitdaging. De eerste borduurpoging kon dan ook de prullenbak in want ik had de stof niet ingespannen maar geplakt op “plakvlies”. Gelukkig ging de tweede poging wel goed en kon ik verder. Mijn machine is een BERNINA 750QE en daar zit standaard voetje 37D bij, die heb ik dan ook gebruikt om de lapjes aan elkaar te naaien.

detailklaar2

Mijn ervaring met de Wonderfilgaren is tweeledig, ik ben een ander merk gewend en in vergelijking daarmee vind ik het garen snel “van slag”, het splijt sneller en breekt ook te vaak i.v.m mijn eigen merk garen, maar het uiteindelijke resultaat is wel heel mooi. Ik had nog nooit met metaalgaren genaaid en vind dat een heel erg leuk effect geven. Met een topstitch naald en de machine op langzaam ging het borduren van dit garen in 1x goed. In mijn borduurtje zitten meer kleuren dan er in het Wonderfil-pakketje zaten maar om het helemaal mooi te krijgen had ik meer kleuren nodig.

borduurfase1

detailtop

detailtop2

Toen de top klaar was en de hop en onderkant ook zover waren, heb ik gekozen om in de naad te quilten. De stof en het borduurtje waren al druk genoeg van zichzelf. Hiervoor heb ik voetje 10D genomen en dat werkte heel fijn.

stitch indeditch2

Zelf ben ik heel blij met het resultaat en ga de tafelloper ook zeker gebruiken komende feestdagen!”

helemaalklaar

Dit is echt een superleuke kerstloper geworden Patricia! Ik kan me voorstellen, dat er in het borduurpatroon steeds weer nieuwe elementen worden ontdekt. De kleurensamenstelling is erg mooi en de figuren komen op de zwarte achtergrond goed tot hun recht. Kortom, een prachtig advents- en kerstproject en een blikvanger voor je kersttafel! We wensen je een heel fijn Kerstfeest en een gelukkig en creatief 2016!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Herma de Ruiter

    Je tafelloper ziet er super uit, Patricia! Wat vervelend dat je toch wat problemen met ons garen had. Graag helpen we je bij het oplossen van deze problemen. Kijk eerst eens naar de Hints & Tips die we geven voor het werken met onze garens: http://www.wonderfil.ca/order-forms (even door scrollen naar onder). Als je verder nog vragen hebt, horen we dat graag.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam