Creatieve berichten over naaien

Adventskalender 2015 – deurtje #21B

Cynthia Booij stuurde ons deze schattige kerstlaars en schreef ons hoe deze tot stand kwam.

“Mijn inspiratie voor dit project waren de feestdagen en wat ik daar belangrijk aan vindt. Samenzijn en samen dingen doen met mensen waar ik van hou. Daarom heb ik dit samen met mijn zesjarige dochter gemaakt, nou ja, samen…… Zij heeft dit gemaakt met een beetje hulp van mij, kan ik beter zeggen!

Als eerste hebben wij een aantal dingen verzameld, overgebleven stofjes uit mijn vorige werkjes, het garenpakket van Wonderfil, lint en een bontje die ik nog had liggen (en koffie, ZEER belangrijk, haha) daarna hebben we samen verzonnen wat we gingen maken.

Een kerstkous om op te hangen!

foto1

We begonnen met een mal, getekend uit de losse hand en hebben hiermee 4x stof geknipt. 2x voor de buitenkant en 2x voering.

foto2

Vervolgens hebben we stof, tussenlaag en voering op elkaar gelegd en vastgenaaid, als een soort quilt.

foto3

Mijn dochter mocht daarna zelf achter de naaimachine zitten en uitkiezen welke kleur er aan de beurt was en welke steek er werd gebruikt. (Ik had hulplijntjes getekend op de stof en hielp met het begin, waarna ze zelf verder kon).

foto4

Nu werd het tijd voor assemblage! Hiervoor moest moeders even aan de slag, het was wel erg dik en onhandig! Allebei de kanten binnenstebuiten tegen elkaar aan, onder de naaimachine en vervolgens met de goede kant weer naar buiten draaien.

Hierna hebben we een lintje eraan vastgemaakt (oef vergeten tijdens aan elkaar vast zetten, zul je altijd zien) en een randje bont half met de machine en vervolgens met een zoomsteek afgewerkt zodat er geen lelijke randjes te zien zijn.

foto6

foto5

Niet alle steekjes zijn even recht, maar mijn dochter is super trots op haar kerstkous en deze krijgt als Sint het land uit is dan ook een ereplek tussen onze kerstversieringen.

Dingen die ik volgende keer anders zou doen: Ik zou het voetstuk hoger maken, zodat dit meer in balans is met de pijp.

Het lint ertussen doen, tijdens het in elkaar zetten van de sok, deze zou dan onder de bontrand komen, i.p.v. erboven zoals nu. Ook zou ik de rand wat breder maken.

Verder hebben wij een zeer leuke middag ervan gemaakt en heerlijk gegiebeld, gesnoept en genaaid!”

Beste Cynthia, we vinden dat de kerstkous prachtig is geworden. Compliment aan moeder én dochter! Op de lichte stof komen de steken en kleuren goed tot hun recht en het bontje aan de bovenkant maakt de kous helemaal af. Deze kerstkous verdient inderdaad een ereplekje tussen de kerstversieringen! Heel hartelijk dank voor het meedoen en we wensen jullie een heel gezellig kerstfeest en een gelukkig en creatief Nieuwjaar!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam