Creatieve berichten over naaien

Adventskalender 2015 – deurtje #22A

Isabelle Michels heeft haar project op een BERNINA 350 SE gemaakt, een woordenkleed met de techniek borduren uit de vrije hand. Isabelle schrijft ons:

“Wat is Advent? De vier zondagen voor Kerstmis, dat weten we. Ik zoek verder op internet. Ik lees dat de kleur van Advent paars is, de kleur van bezinning en inkeer. Voor de derde zondag kan de kleur roze zijn voor het feestelijke karakter van deze zondag. Paars en roze zitten echter niet bij de kerstkleuren van WonderFil dus ik besluit: de ondergrond is paars (en roze voor de derde zondag). Een lange paarse lap knip ik in de breedte doormidden en naai deze met mijn nieuwe voetje #70 in de lengte aan elkaar. Voor deze stof had ik misschien beter #71 moeten gebruiken, maar die heb ik (nog) niet.

Ik lees ook dat de zondagen een naam hebben:

1e zondag: Levavi, bezinning en inkeer.

2e zondag: Populus Sion, wereldlijke thema’s waarop we ons kunnen bezinnen.

3e zondag: Gaudete, verheugt u op de geboorte van Jezus Christus.

4e zondag: Rorate, staat voor de laatste regenbui voordat de bloem gaat bloeien (symbolisch voor de geboorte van Christus).

Ik besluit een woordenbord te maken, ‘Advent’ in het midden en de vier zondagen eromheen. Van donker naar licht, van bezinning en inkeer naar het feest van de Geboorte. Het woord Advent is eigenlijk niet zo goed gelukt: ik borduurde het woord op twee stoffen en ging het woord uitknippen waarbij ik herhaaldelijk in de (rekbare) onderstof knipte.

foto 1

Voor de vier weken woorden moest dat dus anders: De letters van de woorden in spiegelbeeld op vliesofix. Deze op de lettersstof strijken. Dan de letters een voor een weer uitknippen …

foto 2

… en op de juiste plaats op de ondergrond strijken.

foto 3

Dan de contouren borduren met de borduurvoet #20. De kleinere letters borduur ik met quiltvoet #29.

foto 4

Ja, de twee spelfouten heb ik alweer verbeterd! Alle keuren heb ik gebruikt waarbij mij opviel dat lichtrood en donkergrond bijna dezelfde kleur waren met een ander nummer, dus toch een iets andere tint. Een van de rode kleuren, daar brak de draad steeds van maar toen ik mijn machine ontstoft en een druppel olie gegeven had ging dat weer beter. Ik besloot bij de laatste week een mooie bloem in knop te maken ter aankondiging van de naderende Kerst. Een tunnel eraan op het geheel eventueel op te hangen en een lichtpaars randje. En zo is dan het eindresultaat.”

foto 5

Beste Isabelle, je hebt een heel bijzonder en ook leerzaam project gemaakt. Het was erg interessant om de beschrijving en achtergrond van je project te lezen. Het is een mooi resultaat geworden met een mooie boodschap. Hartelijk dank voor het meedoen en we wensen je een vrolijk kerstfeest en een gelukkig en creatief 2016!

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam