Creatieve berichten over naaien

Adventskalender 2015 – deurtje #22B

Advent en Kerst staan ook in het teken van muziek en dit project is op het thema muziek gericht. Deze deelneemster schrijft:

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met naaien en ik voelde wel de uitdaging om aan het adventsproject met Wonderfil garen deel te nemen. Ik laat me graag leiden door creatieve ideeën en wil graag iets unieks maken. De traditionele kerst- of nieuwjaarscreaties zijn niet echt aan mij besteed.  Tijd voor iets anders… en nuttigs.

Mijn dochter Fara en ik volgen doedelzakles. We hebben elk een doedelzak maar geen deftige doedelzaktas. We hebben gezocht in het assortiment sportzakken, maar meestal zijn deze niet lang genoeg.  En als ze dan wel lang genoeg zijn, dan zijn ze supergroot.

Tijdens het opruimen van de kleerkast van mijn dochter vond ik haar oude ‘trappel-slaapzak’. Ik had hem al in de doos gelegd met materiaal om weg te geven. Die heb ik dan maar vlug teruggenomen want deze trappelzak was ideaal om er een doedelzaktas van te maken ! Het is dan ook een leuke gelegenheid om er een uniek nieuwjaarsgeschenkje van te maken.

trappelzak kaal

Ik heb de mouwen en het halsdeel ervan afgeknipt in een ovaal. Aan elke zijde heb ik een draaglus genaaid. Dan kon het decoreren beginnen. De letters van haar naam wou ik in verschillende kleuren erop aanbrengen. Ik heb geen borduurmachine, dus heb ik de vrije hand gebruikt om de letters vorm te geven. Eerst de aftekening gemaakt met wat garen (het aftekenen met krijt lukte niet op deze stof). Om er een echt nieuwjaarsgeschenkje van te maken heb ik de rest versierd met lint en kerstversiering.

zak met complete naam en kerstversiering2

Behalve de naam, heb ik ook muzieknoten en een solsleutel op de tas genaaid. Ik heb de driehoekjes van de zak als leidraad gebruikt om deze erop te zetten.

sleutel3

sleutel1

Zoals je kan zien op de foto kan er aan elke zijde van de tas een doedelzak. Als we de tas meenemen, dan wordt het in twee geplooid zodat beide afgeschermd zijn van elkaar. Nu zitten ze ook beschermd door de gewatteerde stof.

zak met instrumenten

Ook al zeg ik het van mezelf, ik ben wel redelijk fier op mijn creatie als beginner. Bedankt Bernina, om mij deze kans te geven!”

Beste deelneemster, je mag ook trots zijn! De stof van de trappelzak was zeker een uitdaging om op te borduren. De doedelzaktas is met de naam in duidelijk leesbare letters altijd herkenbaar en het is leuk, dat je voor de muzieknoten en de solsleutel de bestaande naden van de trappelzak hebt aangehouden. Het is een origineel project geworden en we denken, dat je dochter hier heel blij mee zal zijn. Heel hartelijk dank voor je deelname aan ons project, prettige kerstdagen en een gelukkig, creatief en muzikaal 2016! 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam