Creatieve berichten over borduren

Adventskalender 2015 – deurtje #23A

Liesbeth van Lamoen heeft ons een mooie kerstquilt gestuurd en schrijft:

Iedere keer als ik een quilt zie, dan denk ik er weer aan dat ik dat ook graag wil leren. Zeker nu ik al een paar jaar de BERNINA artista 730 heb. Toch stel ik dat steeds uit totdat ik veel (?) tijd heb. Nu ik het pakketje Wonderfil garen gekregen had, moest ik weer aan een quilt denken. Maar ik heb een soort tussenstap gemaakt en maakte een kerstloper voor op de salontafel.  Het was moeilijk om hem in zijn geheel op de foto te krijgen, daarom is de foto wat vervormd, de kerstloper is recht.

foto1

Ik heb gekozen voor een neutrale ondergrond en daarop heb ik met groen “kerststof” met spuitlijm (van het borduren) geplakt voor de bomen en rode voor de huisjes. Vervolgens heb ik dat geappliqueerd. Sommige bomen met het normale groene garen en andere met het metallic garen en de huisjes met het normale rode en het metallic rode garen.

foto2

Ik heb nog niet veel geappliqueerd en ik vond het lastiger dan ik verwachtte. Ben een keer helemaal opnieuw begonnen en heb nogal veel uitgehaald. Ik vraag me nu af of ik de huisjes en boompjes had moeten verstevigen. Ook het Wonderfil garen viel me helaas tegen, ik ondervond veel last van draadbreuk, opstroppen en pluizen. Daarom had ik er al een metallic naald ingezet, en met de spanning gespeeld en de snelheid aangepast, maar het garen bleef breken. Ook de spoel moest ik steeds tussendoor schoonmaken.

foto3

Borduren en digitaliseren vind ik erg leuk. Ik heb de kerstman met rendieren, de maan, de sterren en de sneeuwpoppen zelf gedigitaliseerd in V7. In de sneeuwpoppen kon ik veel verschillende kleuren uit het pakket verwerken: het wit, grijs, zwart, geel, blauw en metallic blauw. En omdat de hele loper eigenlijk toch een experiment was, heb ik de wanten en sjaal van de linker sneeuwpop met multicolor garen gedaan.

foto4

Eigenlijk ben ik met digitaliseren nog een echte beginneling, maar ik begin wel steeds meer uit te proberen. Probleem is dat ik het echt leuk vind om te doen, en steeds maar bezig blijf met veranderen/verbeteren. Normaal geeft dat niet, maar wel als je een deadline hebt. Voor de slee en de jas en muts van de kerstman heb ik vulsteken met een fantasiepatroon gebruikt. Helaas komt dat in dit metallic garen niet zo goed naar voren. In de grote ster is het patroon beter te zien.

foto5

Toen de bovenkant klaar was, heb ik er van dezelfde neutrale stof nog een onderkant geknipt en de rand omgebiesd met de rode kerststof. De foto’s moesten ingestuurd worden, maar helemaal tevreden ben ik nog niet. De bies golft nog een beetje, misschien ga ik dat volgende week nog opnieuw doen en ik hier en daar trekt het stof een beetje bij het borduursel. En eigenlijk had ik ook nog iets met de BSR willen doen, maar dat schuif ik door naar een volgend project.”

Beste Liesbeth, je hebt een prachtig project gemaakt. De motieven zijn erg mooi en het geheel is een gezellig kersttafereel geworden. Ondanks dat je moeite had met de verwerking van het garen, mag het resultaat gezien worden. Herma van Wonderfil heeft bij eerdere berichten al gereageerd met betrekking tot de verwerking van de metallic garens, mocht je nog meer vragen hebben, kun je deze onder dit bericht graag vermelden, dan kan Herma reageren. In ieder geval weten we zeker, dat de tafelloper heel gezellig op je salontafel zal staan. We wensen je hele fijne kerstdagen en een gelukkig en creatief Nieuwjaar!

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Herma de Ruiter Herma Bouw BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Een vrolijk kerstkleed! Jammer dat je problemen had met het garen. Daarvoor kun je trouwens altijd contact met ons opnemen. Het is vaak heel simpel op te lossen. Kijk ook eens bij de Hints&Tips downloads die je bij onze garens op de website vindt.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam