Creatieve berichten over naaien

Adventskalender 2015 – deurtje #7

Marjan Caubergh heeft twee projecten ingezonden en legt ook uit waarom:

“De dag dat het garenpakket arriveerde was ik zeer verrast! Blij dat ik mee mocht doen met deze uitdaging. Enthousiast doorploegde ik Pinterest, op zoek naar een geschikt project om te maken. Dit was geen makkelijke opdracht om alle kleuren te combineren in 1 project. Ik ben ook nog maar een beginnend naaister waardoor ook veel projectjes wegvielen omdat het gewoon nog te moeilijk was voor mij. Maar ik raakte eruit en besliste om een vlaggenlijn te maken.

IJverig begon ik driehoekjes te knippen uit het stof. Ik koos 4 stofjes en van elke kleur en knipte 6 driehoekjes, zodat ik in totaal 12 vlagjes zou krijgen. De 2 lange zijden van iedere driehoek stikte ik vast, terwijl ik de bovenkant openliet.

IMG_2683

​Zo kon ik de vlagjes makkelijk binnenste buiten draaien en één voor één strijken en ik kon ieder vlagje netjes met een decoratief randje afwerken. Jammer genoeg ging dit niet met elke kleur even vlot. Het metallic garen brak heel gemakkelijk en als ik de boven- of onderspanning van mijn machine veranderde, kreeg ik lussen, dus dat was geen oplossing. Het andere garen gaf geen probleem en gaf deze mooie randjes.

IMG_2687

​De vlaggenlijn is nu bijna klaar. Nog enkel de vlagjes aan een lijn bevestigen. Hiervoor gebruikte ik gewoon rood biaislint waar ik de vlagjes tussen stak en dan afgewerkt heb met een decoratieve steek. Et voilà, dit is het resultaat. Laat die feestdagen nu maar komen!

IMG_2693

IMG_2688

Omdat ik toch nog iets met het metallic garen wou maken, heb ik er een kaartje mee versierd en dat gaf dit leuke resultaat

IMG_2680

​Ik heb met veel plezier meegedaan aan deze uitdaging.”

 

Beste Marjan, heel hartelijk bedankt voor het meedoen. Bij een vlaggetjesslinger denk je vaak aan verjaardagen of een feestelijke opening, maar we vonden het een geweldig idee om kerstvlaggetjes te maken als decoratie voor je huis. Voor het verwerken van metallic garen moet je inderdaad een paar dingen weten. Herma van Wonderfil zal hier binnenkort nader op ingaan. Misschien heb je nog garen over en heb je zin om hiermee nog wat op de naaimachine oefenen. We wensen je een gezellig Kerstfeest en alvast een creatief 2016!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Herma de Ruiter BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Wat een leuke vlaggetjes en ook nog een mooie kerstkaart! Jammer dat je problemen had met het metallic garen op de naaimachine. Met een paar tips zijn die problemen waarschijnlijk wel op te lossen. Het is een van de dingen waar we tijdens de workshops Threaducation ook aandacht aan besteden. Veel mensen hebben problemen met de metallics en binnenkort zal ik er ook een blog aan wijden. Kun/wil je daar niet op wachten, stuur me dan even een e-mail, dan leg ik het je alvast uit.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam