Creatieve berichten over borduren

Adventsproject 2015 – deurtje #1

Vandaag beginnen we met het eerste adventsproject, dit werd ingezonden door Jessica Bosse. Jessica heeft prachtige giftbags gemaakt, één voor één een plaatje! Degene die zo’n giftbag krijgt, zal wel heel blij zijn!

Jessica schrijft ons het volgende: “Allereerst heel erg bedankt voor het mooie garen van Wonderfil. Superfijn garen om mee te borduren op de borduurmachine en ik ga zeker op zoek naar dit garen in de winkel.

Het was erg moeilijk om een geschikt project te vinden. Ik heb lang getwijfeld of ik met het garen een kledingstuk moest versieren of dat ik het voor een decoratieproduct zou gaan gebruiken. Heel erg veel inspiratie heb ik van het internet afgehaald. Van rendieren met een geborduurd zadel tot rokken met veel borduurmotieven erop. Ik wilde namelijk gebruik maken van mijn borduurmachine want daar leek mij het garen erg geschikt voor. Uiteindelijk ben ik dus begonnen met het uitzoeken van een geschikt borduurpatroon. Deze vond ik op de site van Urban Threads en wel in de vorm van een hele serie Kerstteksten. 3 stuks heb ik ervan gebruikt. Diegene met de lantaarns vond ik daar ook, maar dit was een los borduurpatroon. Tja en dan ga je nadenken wat je er van wilt maken. Ook nu weer was het veel zoeken op internet en winkels langs speuren voor ideeën.

Uiteindelijk kwam ik tot een giftbag. Een mooie verpakking voor de kerstkadootjes die ik de komende maand wil gaan weggeven aan lieve mooie mensen in mijn omgeving. De giftbag die ik heb getekend is naar het japanse knotbag model. Een tas met een ongelijke handvaten. Het lange handvat steek je door de korte heen en daarmee maak je de tas dicht. Op internet zijn veel voorbeelden te vinden en ook video’s over hoe ze zijn te maken. Mijn uitvoering is met cirkelvormige bodem en ik heb de grootte van de gift bags variabel gemaakt. Tevens heb ik de tasjes gevoerd zodat ze wat langer meegaan en wat steviger zijn.

Het borduren met de borduurmachine ging prima. Het patroon tekenen en uitknippen uit stof ging ook goed, maar toen het in elkaar zetten van de tasjes. Dat vergde nogal wat nadenkwerk en op de een of andere manier had ik daar wat moeite mee. Het heeft twee tasjes tijd gekost om de gevoerde tas zonder uithalen in elkaar te zetten. De allereerste keer kon ik de handvaten niet gebruiken omdat ik een gedeelte had dicht gestikt. De tweede keer kreeg ik de twee tassen niet meer in elkaar gevouwen, maar uiteindelijk ging het met de derde en vierde keer gelukkig wel goed. Het werkt een beetje als met een dubbele achterpas van een blouse. Goed vouwen en door het smalle stuk het hele project erdoorheen trekken.

Het was een hele onderneming waarbij het bedenken van het project toch wel de grootste uitdaging bleek.”

Beste Jessica, het BERNINA team is van mening, dat je deze uitdaging fantastisch hebt uitgevoerd en we vinden deze projecten een passend begin van onze adventskalender. Bij deze wensen we je een gezellige, creatieve adventstijd en danken je hartelijk voor je deelname!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam