Creatieve berichten over borduren

Adventsproject 2015 – deurtje #3

Als je nog van plan bent om kerstkaarten te versturen, heeft Katrien Piessens nog een paar leuke ideeën. Dit schrijft ze ons:

“Ik werd uitgeselecteerd voor het adventsproject van BERNINA. Omdat ik helemaal geen type ben die graag echte kerstdecoraties in mijn huis zet, was het eerste probleem waar ik mij over moest buigen: wat zal ik gaan maken met het mij toegestuurde Wonderfil garen? Toen bedacht ik, dat wat bij mij wel altijd een plaatsje krijgt op mijn kast, de kerstkaartjes zijn. Ik besloot dan om kerstkaartjes te gaan borduren.

Ik had ooit een workshop borduren op kaartjes en papier gevolgd, dus dat moest wel lukken. Omdat we alle kleuren die we kregen moesten verwerken, koos ik ervoor om meerdere kaartjes met verschillende motieven te borduren. Sommige van de patronen ontwierp ik zelf in mijn borduursoftware. De patronen zijn steeds opgebouwd, zodat eerst de vorm van de kaart wordt uitgeborduurd.

Werkbeschrijving:

  1. Dubbele laag scheurvlies inspannen
  2. Omlijning kaartje borduren

omlijning borduren

3. Kaartje neerleggen en even vasthouden terwijl de eerste steken geborduurd worden.

12283270_10205240088103708_785441049_n

4. Kaartje volledig borduren.

kaartje borduren

5. Scheurvlies netjes rond de borduurring afknippen (niet scheuren, dan kreuk je de kaart gemakkelijk).

6. Wit velletje papier (enkele milimeters kleiner dan de kaart) langs de achterzijde plakken om het scheurvlies te bedekken.

7. Klaar!”

eindproduct

De kaarten zijn een mooie, persoonlijke kerstboodschap en we denken, dat zo’n individuele kaart ook een bijzonder plaatsje op de kast verdient! Beste Katrien, heel hartelijk dank voor je mooie inzending, we wensen je een creatieve adventstijd en danken je hartelijk voor je deelname aan het adventsproject op onze blog!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Silvia Booij

    Hartstikke leuk, wil ik ook doen! Welke naald kan je het beste voor karton gebruiken?

    • Geertje

      Hallo Silvia. Voor het naaien van karton is het goed om een jeansnaald nr. 90 of een microtex naald met spitse punt te gebruiken. Maar je moet ook op de dikte van het garen letten, de verhouding naald-garen-materiaal (karton of stof) moeten overeenstemmen. Het garen moet goed in de gleuf van de naald passen en de dikte van de naald moet geschikt zijn voor het materiaal. Als je jouw project klaar hebt, kun je dit graag in de rubriek Community met de overige lezers delen. Veel succes!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam