Creatieve berichten over borduren

Adventsproject 2015 – deurtje #2

Het bezoek van Paulien Schreuder (Atelier de PaSpop) zal in de adventsmaand met een gezellige theetafel worden verwelkomd. Vooral de theemuts is een blikvanger!

Paulien schrijft ons: “Ik vind het ontzettend leuk om theemutsen te maken, dat zal te maken hebben met het feit dat ik zelf doorlopend thee drink.
Omdat ik het Wonderfil pakketje ‘Christmas’ had met daarin 10 verschillende kleuren heb ik eerst lopen nadenken over hoe ik al die kleuren in één project kon gebruiken. Ik had immers alle primaire kleuren, waarvan rood in 3 tinten en ook nog eens 3 tinten groen en zwart en wit…. wat moet je dan doen, zonder dat het een kakofonie van kleuren wordt?
Ik speelde al langer met de gedachte om een keer een huisje of cottage als basis voor een theemuts te gebruiken, dus het idee van een kerstboom voor de cottage was gauw geboren!

Theemuts 3

Ik heb een aantal delen met dubbelzijdige vlieseline op de ‘muur’ van de cottage geplakt en deze met een cordonstiksel in de betreffende kleuren opgestikt. Ook de deurlijstjes en de raampjes heb ik met een cordonstiksel gemaakt. Daarna ben ik verschillende steken van mijn Bernina gaan gebruiken om de cottage van plantjes te voorzien, van dakpannen, dakgoten en de boom verder te versieren. Ook de achterkant heb ik versierd, zij het wat minder uitbundig dan de voorkant, maar een ‘kale’ achterkant vind ik dan jammer bij zo’n theemuts. Als laatste heb ik met de hand wat strikjes en ballen op de boom genaaid en met textielverf wat zachte vegen in de raampjes gemaakt, zodat je een beetje het idee van glas krijgt.

theemuts detail

Ik vind het een gezellige theemuts geworden die deze feestdagen met regelmaat op onze tafel zal prijken. Ook mijn cursisten (ik geef naailessen en workshops vanuit huis) reageren erg enthousiast, dus wellicht dat het maken van een kersttheemuts dit jaar (of volgend jaar) in het assortiment van workshops wordt opgenomen.”

theemuts

Nou Paulien, we zouden best wel even langs willen komen voor een gezellig kopje thee! Een heel origineel en mooi adventsproject en nog praktisch ook! Erg leuk dat je hebt meegedaan aan het blogproject en ons advies: neem het thema “Kerst-theemutsen” zeker op in het cursusprogramma!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam