Creatieve berichten over naaien

Barbiekleertjes maken

rimpelen barbie

Een van de dingen die ik leuk vind om te doen is het aankleden van Barbiepoppen in historische kleding.
Ik probeer dan om alles, van korset tot jurk, zo goed als mogelijk is te laten kloppen. Het is het fijnere werk maar ik doe zoveel mogelijk met de machine omdat het met de hand voor mij niet zo gemakkelijk gaat.

En ook hierbij merk ik hoe fijn het is om een goede machine te hebben. Met de krachtige motor van Nientje gaat het zoveel gemakkelijker.
Het is niet altijd even handig naaien met al die korte stukjes en je moet soms net even anders denken dan bij “grote mensen” kleding maar het is goed te doen allemaal.

barbie jurk roze 2
Ik denk dat jullie ondertussen wel weten hoe enthousiast ik ben over het rimpelapparaat nr. 86 van BERNINA en ook bij de Barbiejurken heb ik hem gebruikt. Want deze roze jurk heeft meer dan 6 meter kant en dan is het toch wel heel fijn dat je dat niet zelf hoeft te rimpelen en dat je op deze manier hele mooie gelijkmatige rimpels krijgt.

Ik gebruik bij dit fijne werk voetje 34D.  Omdat het doorzichtig is kun je goed zien wat je aan het doen bent. Erg handig omdat je maar een smalle naad hebt bij het stikken. Daarom verzet ik ook de naald naar rechts zodat ik wat meer ruimte over heb om het voetje goed te laten geleiden zonder dat de stof vervelend gaat doen. En het fijne van dit voetje is dat het te gebruiken is met het ingebouwde transport van de BERNINA 710.

 

Voetje-34-D-terugtransportvoet-met-transparante-zool

Ook gebruik ik de 5,5 mm steekplaat. Hierdoor heb je minder kans dat de stof als je begint met stikken in de steekplaat kruipt.

Het maken van dit soort Barbiekleertjes is niet iets dat je zomaar er eventjes tussendoor doet, ik ben er net zolang mee bezig als met “grotemensenkleding”, maar het is wel heel erg leuk om te doen.

Als je het leuk vindt om meer te zien van mijn Barbie’s en het huis dat ik ga inrichten dan kun je een kijkje nemen op mijn barbie-blog waar ik schrijf over mijn Barbie-avonturen.

Tot de volgende keer!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Alice

    Wat een priegel werk, maar dat je nog zoveel kant nodig hebt dat zou je niet zeggen. Maar petje af voor je projecten

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam