Creatieve berichten over naaien

Een nieuw voetje voor mij…..?

Naar aanleiding van de laatste voetjes workshop die ik het CC in Breda heb gegeven, ontdekte ik een voetje wat ik nog nooit heb gebruikt!
Voetje 6.

products_naehfuesse_header_06

Een borduurvoet waar je een cordonnetdraad mee kunt laten lopen. Ik dacht dat het voetje 11 was, maar deze is toch nog net weer iets anders.
Hier ook het You Tube filmpje. Er staan meer voetjes in dit filmpje, maar hij begint met 6.

Toen ik het lijstje maakte voor een nieuwe voetjesworkshop in 2016, wist ik, deze voet moet direkt op de lijst! In een eerder bericht heb ik al een keer geschreven over een opdracht waar ik mee bezig was, stola’s maken voor een predikant. Nu ben ik met de laatste bezig, deze is voor de periode voor pasen. En ook daar kan ik deze voet perfect voor gebruiken!
Ik wilde stiksels maken, maar dan een cordonnetdraad mee laten lopen. Ik dacht het met voetje 23 te doen, maar met voetje 6 blijft deze draad net iets beter liggen,en krijg ik een beter resultaat.

DSC01495

Het is dmc koord, of ook wel perlé garen genoemd.

DSC01483

De kleur is niet helemaal goed, maar het koord is te zien, ik had de resolutie niet aangepast, en vergeten een detailfoto te maken. Ik maak daarom ook maar gelijk een voorbeeld voor in mijn voetenboek.

Als je haakkatoen gebruikt, dit gaat net door het voetje, maar je kunt de draad dan met een stiksteek heel mooi vaststikken, dan valt het stiksel weg in de draad, dan komt je draad heel mooi op je werk te liggen. Ik stik deze draad vast met steeklengte 2.5.
Het perlé koord stik ik met een hele smalle zig-zag, steekbreedte 1.3 en steeklengte 2. Dit heb ik ook op de stola gebruikt.

DSC01500

Dan ook nog een applicatie proberen met de steek die ze in het filmpje aangeven, steek 301, en vuldraad, ik ga voor de haakkatoen.

301

Zoals je op de afbeelding ziet, loopt het draadje in het midden, deze loopt dan langs de applicatie.

DSC01503

Een voetje dat ik zeker vaker ga gebruiken!

Oh ja, de volgende voetenworkshop is op 6 april 2016

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam