Creatieve berichten over naaien

Kerstverpakkingen – idee #3

Iedereen heeft toch een afwijking? Vandaag beken ik de mijne: ik hou van mooi papier, ongeacht schriften, schrijfblokken of kladblokken. Ik koop al die mooie gebonden en bedrukte zaken en dan: gebruik ik die eigenlijk niet of nauwelijks!!! Puur voor decoratie liggen ze dan in de kast,  in de la of op het nachtkastje. Dat is erg.  Geloof me, hieronder een kleine indruk …….

Schöne Papiere
Dit heb ik dus ook met cadeaupapier. Ik koop dat papier met driehoeken, zo mooi. Dat herinnert mij aan patchworkdekens, die zo geliefd zijn. En nu?? Ga ik echt een cadeau hiermee inpakken??  Het cadeau, dat kort ingepakt zit in dit mooie papier, wordt ruw uitgepakt en het papier wordt achteloos weggegooid? Nee, dat gaat niet gebeuren. Dat is totale verspilling in mijn ogen. Zo’n super no-go!!

Maar goed dat ik nog een andere “afwijking” heb;  ik verzamel dingen, die ik voor het originele doel niet meer gebruik, maar wellicht nog wel eens kan gebruiken.  Tuurlijk krijg ik daar wel opmerkingen over van de familie, maar daar sta ik boven.

Nou ja, met kerst is er veel cadeaupapier nodig, vaak ook voor grote cadeaus, waardoor ik dacht aan patroonpapier, waarmee ik 2 jaar terug mijn staande lamp bekleed heb.

En met het hand op het hart: wie van jullie heeft zeker niet minstens 2 tot 3 oude naai-tijdschriften liggen?? Bij het opruimen hiervan,  kan je het patroonpapier gebruiken om in te pakken.

Het cadeau is aan zich snel ingepakt, natuurlijk kan je van het papier een zak maken, die je dan aan de bovenkant met de naaimachine dichtnaait.

Ik heb een klassieke gemaakt;  met een neon-kleurige band het patroonpapier opgefleurd en dan nog een “tamtam”-versiering aangebracht.

Geschenk in Schnittmuster-Papier

Daarbij heb ik nog een strook gevouwen, in een kruis gesloten en daar bovenop een knoop op genaaid.

Papier-Rosette falten

Papier-Dekoration Geschenk

Schnittmusterpapier recyceln

Geschenk in Schnittbogen

Natuurlijk kan je ook overschot van stof gebruiken voor het vastmaken of een meetlint, een knoop met stof  bekleden, …….

Oh zo jammer om uit te pakken !!!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam