Creatieve berichten over borduren

Label bij kerstverpakking #4

Jullie hebben misschien mijn kerstverpakking, het vilten mandje hier op de blog gezien. Hier hoort eigenlijk een cadeaulabel bij. Dus als je nog tijd hebt, kun je de kerstverpakking helemaal af maken. En anders heb je alvast een idee voor volgend jaar! Natuurlijk is mijn kerst-idee weer gekoppeld aan een borduurmotief, of beter gezegd, het complete label wordt geborduurd.

Geschenkanhaenger-Ilex

De downloadlink voor het motief in verschillende bestandsformaten staat hieronder:

Freebie-cadeau-aanhanger

En daar gaan we weer:

Span eerst alleen een stevig borduurvlies in het borduurraam. Het beste een knipvlies. Een scheurvlies is minder geschikt, omdat dit tijdens het borduren erg wordt geperforeerd en niet tot het einde stabiel blijft. Borduur de eerste kleur, een cirkel. Deze dient als plaatsingslijn voor het opleggen van het vilten stukje, wat hierna volgt.

IMG_1135

Herinneren jullie je nog aan het vilten mandje? Ik had jullie aangeraden de 4 vilten vierkantjes te bewaren, die bij het uitsnijden van het mandje over waren gebleven. Hier komen ze weer van pas. Om zomaar weg te gooien is het mooie wolvilt eenvoudigweg te duur. Leg nu een van de vierkanten op de zojuist gestikte cirkel. De gestikte omranding moet aan alle kanten minstens 0,5-1 cm overlapt worden.

IMG_1136

In het borduurmotief heb ik de eerste 3 stappen elk in een verschillende kleur gemaakt. Dit is zo gedaan, omdat de borduurmachine steeds stopt, zodat jullie het vilt op kunnen leggen, eventueel stof kunnen leggen , enz. Natuurlijk kunnen alle 3 de stappen met dezelfde kleur geborduurd worden. Nu wordt de satijnomranding geborduurd…

IMG_1137

…en aansluitend de hulst, welke je al van het cadeaumandje kent.

IMG_1138

Neem nu het borduurraam van de machine, laat echter het borduurvlies met het geborduurde vilt nog in de ring gespannen zitten. Draai het borduurraam om en leg het voor jullie op de tafel.

IMG_1139

Het is tijd om het tweede vilten vierkantje van de restjes van het mandje te gebruiken. Leg het precies op de achterkant van de cirkel met de hulst en fixeer het met een paar stukjes plakband. Draai dan het borduurraam weer om en bevestig dit voorzichtig terug aan de borduurmachine.

IMG_1140

Nu borduren we de voorlaatste kleur, dat is een omranding in een rechte steek, vlak langs de  buitenkant van de satijnrand. Het beste is hier een kleur voor te gebruiken die correspondeert met het vilt, daardoor blijft deze naad bijna onzichtbaar. Als allerlaatste wordt een oogje geborduurd. Het geheel kan nu uit het borduurraam worden genomen.

IMG_1141

Knip de cirkel met ongeveer 2-3 mm naadtoegave vanaf de satijnrand en open het oogje.

IMG_1143

Rijg er een koordje of bandje doorheen.
IMG_1155

Maak zelf gebrande amandelen (hmmm superlekker) en wanneer jullie deze niet allemaal zelf opgegeten hebben, stop de rest in kleine zakjes en bind de labels eraan.IMG_1157

Stop dit in het kleine vilten mandje dat ik eerder heb laten zien, vul het nog aan met een paar mandarijnen of wat anders en het is klaar om cadeau te geven.

IMG_1158

Veel plezier bij het namaken en fijne kerstdagen.

Lieve groeten,

Tatjana

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam