Creatieve berichten over naaien

Mijn nieuwe blouse en een tutorial voor het keren van de kraag

 

ronaldhelmstrijdFotografie-5338

Een blouse is een ideaal kledingstuk voor in je garderobe. Je kunt ze casual dragen op een strakke spijkerbroek of je kunt gaan voor een nettere look en een blouse combineren met een rok.
Daarnaast zijn ze ook nog eens heel leuk om te maken! De afgelopen jaren heb ik heel wat blouses gemaakt, voor mezelf en om weg te geven en elke keer weer geniet ik van het proces. Soms ben ik zo lekker bezig dat ik niet goed oplet. Dat overkwam mij laatst met deze blouse, oeps 🙂  De kraag zette ik per ongeluk verkeerd om aan de blouse vast. Maar eigelijk is het wel leuk zo! Het geeft de blouse net wat meer pit. Een “happy accident” dus.

ronaldhelmstrijdFotografie-5316

Wat ziet hij er stoer uit, he? Onze lieve hond, Ben 🙂 maar stiekem is hij de grootste knuffelkont die er is. Want hij  zou het liefst heel dag lekker op schoot liggen en geaaid worden.

ronaldhelmstrijdFotografie-5310

ronaldhelmstrijdFotografie-5318

Bij een blouse hoort natuurlijk een pasje op het rugpand :-).

Wat ik super fijn vind aan mijn BERNINA is dat je er hele mooie knoopsgaten mee kunt maken. Je stelt 1 keer de lengte van het knoopsgat in waarna je eenvoudig de andere knoopsgaten maakt. Ben je nog niet zo handig met knoopsgaten? Bekijk dan eens de post van Simoneannemone
ronaldhelmstrijdFotografie-5332

Op mijn website laat ik je zien hoe je een professioneel uitziende kraag maakt. Deze manier wordt ook veel gebruikt door de pro’s en is helemaal niet zo moeilijk. Klik hier om naar tutorial te gaan.

Ook enthousiast geworden? Het patroon is vanaf januari 2016 beschikbaar via Keper & Twill.

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam