Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand januari

voet 9

Allereerst wil ik jullie een gezond, voorspoedig en vooral creatief 2016 toewensen.
Ook dit jaar zal er iedere maand weer een accessoire van de maand zijn. En ik heb me iets voorgenomen, ik wil iedere accessoire op een tas laten zien, een mini tasje. Het idee is ontstaan toen ik een keer bij Pinterest zat te kijken, daar staan zoveel tasjes van papier, die kan ik ook wel van stof uitwerken. En dan heb ik aan het einde van het jaar een mooie collectie “mini’s”.

Maar nu het accessoire, voor al diegene die geen BSR voet hebben. Deze maand is voet 9, de stopvoet het accessoire van de maand.

In de winkel verkoop ik deze voet vaak aan mensen die broeken moeten repareren.
Als je het aanschuifblad van de machine haald, kun je de broekspijp heel makkelijk over de vrije arm van de machine schuiven.

DSC01526

Je kunt er voor kiezen om je transport te laten zaken, dit is niet perse noodzakelijk, het is wat je zelf prettig vind. Je kunt nu je stof van voor naar achteren bewegen, en van links naar rechts.

Maar dat is natuurlijk niet het enigste wat er mee kan, je kunt er mee appliceren, en ook mee draadschilderen. Een voet die ik al heel lang heb, al voordat de BSR bestond, en die bestaat alweer 10 jaar.
Bij deze ook het patroon van het mini tasje, ik heb het nog iets verder verkleind, je kunt het zelf vergroten, zo groot als je het wilt.

minitasje127122015

Dus op mijn mini tasje applicaties maken, ik heb hiervoor nog een mooie vogeltjesstof, waar ik een paar vogeltjes uitknip.

DSC01529

DSC01524

Het is toch wel weer even wennen om met deze voet te werken, ik realiseer me dat ik wel erg verwend ben met de BSR voet.

DSC01528

En als ik dan even bezig ben krijg ik ook met deze voet het ritme te pakken, en maak ik er een mooie bloem omheen. Op de andere kant van het tasje wil ik een ander vogeltje.
Wat op deze foto duidelijk is te zien, is het koordje langs de rand, ik had vergeten een foto te maken, maar wil het toch nog even uitleggen.
Ik wilde de rand afwerken voor de stevigheid, de stof is wel op decovil gestreken, en rafelt daardoor niet, maar je kijkt dan tegen het lichte randje aan van de decovil. Daarom met voetje 23 een koordje mee laten lopen, en afgewerkt met een zig – zag steek.

DSC01530

Het koordje blijft mooi in de uitsparing van het voetje liggen, en zo kan ik de rand heel netjes afwerken, ik heb de standaard instelling van de zig -zag steek gebruikt, steekbreedte 3,6 en steeklengte 1,50.

DSC01531

Ik heb de tak iets verder doorgestikt, en ook nog een paar blaadjes toegevoegd. Zoals je op de afbeelding ziet zijn de steken best regelmatig, maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf, dat is oefenen en oefenen!!

En dan is mijn eerste mini tasje klaar!

DSC01538

Op het handvat nog een vlindertje gestikt, deze zat ook in het stofje, ik heb de vlinder op decovil geplakt, zo is het stevig en heb ik alleen het lijfje gestikt op het handvat.

DSC01540

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam