Creatieve berichten over naaien

Applicaties maken van tricot, geen probleem

Bij het accessoire van de maand november had ik al een foto van deze stof laten zien. Ik had toen een beginnetje gemaakt, het was aan de kant gegaan omdat het toch nog niet koud was. En ik was eigenlijk was ik niet van plan om er  een berichtje over te schrijven. Maar het wordt  toch weer zo leuk, dat ik het toch met jullie wil delen. Dit is ook zo’n tricot die ik in de winkel zag liggen, en dacht geweldig voor applicatie. Ik kocht een stukje voor applicatie, en ik kocht maar gelijk grijze joggingstof, omdat ik een vest wilde maken. Later ben ik terug gegaan, want ik dacht dat het dan voor een shirt wel leuk was voor onder het vest.

DSC01547

Toch een geweldige stof om te bewerken! Ook als is het een  drukke print.

En tricot appliceren is helemaal geen probleem, je strijkt er vliesofix achter, en strijkt het weer vast, en je bent de rek kwijt. Maar omdat de joggingstof ook rekbaar is, blijft het wel een beetje rekken. Ook geen probleem, je kunt het verstevigen met  scheurvlies, maar met de mooie Bernina’s is het niet persé nodig.

Als je, je voetdruk verlaagt, flink verlaagt, de voetdruk mag wel naar 10, dan heb je geen probleem meer dat de stof uit rekt. Span je het daarnaast in een quiltring, dan gaat het helemaal perfect, en dan heb je ook geen scheurvlies nodig.

DSC01550

Het garen wat ik voor dit project gebruik, is katoen garen van Mettler, het is iets dikker er zit geen glans op, dat wil ik ook niet voor dit projekt. En Mettler heeft prachtige sets garen, dit zijn winterkleuren, en ik heb er nog twee bruine klosjes bij gebruikt. Als onderdraad gebruik ik gewoon naaigaren, dan is mijn standaard spanning perfect, en kan ik steeds hetzelfde garen als onderdraad gebruiken, hoef ik dit niet steeds te wisselen.

DSC01551

Let wel op, als je met katoen garen werkt dat hier veel meer stof vanaf komt, dit komt onder de steekplaat, in de grijper, en ook in het spoelhuis, maak dit tussendoor ook schoon!! Een extra drupje olie is geen overbodige luxe!!

En beginnen maar!

DSC01548

De vogel zonder stiksels, en hieronder dezelfde vogel, maar dan bewerkt. Ik stik het uiteraard met de BSR! Heb je nu geen BSR, dan kan het ook met voetje 9, het accessoire van de maand januari.

DSC01552

Op deze foto zie je het al, ik heb  wat accenten aangebracht met een katoenen draad. Hiervoor hen ik voetje 23 gebruikt.

DSC01553

Het is gewone haakkatoen, ik had het eerste stukje de draad alleen vastgestikt, en later deed ik een stukje met de zig -zag, dit vond ik veel mooier, toen alles met de zig – zag.
Steekbreedte 2,4 en steeklengte 2.0.

Dan zijn de panden klaar. Schoudernaden locken, de mouwen erin, en dan de kraag. De kraag stik ik aan de goede kant aan, want hier wil ik nog wat stiksels aanbrengen, die op het vest doorlopen, maar ik wil ze niet aan de binnenkant van de kraag.

DSC01554

Nu kan  de binnenkraag aan het beleg, en deze kan ik dan in een keer rondom stikken met de rits er aan het voorpand tussen. De zomen stikken en klaar!

DSC01556

DSC01558Het achterpand vind ik echt super gaaf geworden, ik ben er reuze blij mee, en het zit perfect!

 

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam