Creatieve berichten over naaien

De verleiding niet kunnen weerstaan……!

Ik ben naar de stoffenwinkel geweest om stofjes uit te zoeken voor de quilt van mijn moeder.  Het ontwerp waar ik een blog over had geschreven.En zo vervelend…. Het was opruiming, en dan ga je met een vriendin…….
En dan heb je eigenlijk alleen maar een lapje voor een shirtje nodig, maar dan zie je van die leuke koopjes liggen…… En het begint alweer te kriebelen.

Maar eerst de foto van de lapjes van mijn moeder.

DSC01562

De borduurpatroontjes die in de grote blokken zaten komen te vervallen, en die blokken komt het stofje met de vosjes en vogeltjes.
En wat voor koopjes kwam ik tegen…… ik ga nu zelfs kant appliceren.

DSC01559

 

Ik zag eerst de rechtse stof met die strepen. Iets verder zag ik toen die bloemen liggen, de witte ondergrond vond ik veel te wit, maar de bloemen hadden precies de paarse kleuren die ook in die andere stof zaten. En dan een keer gek doen, en een kantje erbij gekocht. Ik zag het al weer helemaal voor me. Ik heb achter de gebloemde stof vliesofix gestreken, en de bloemen uitgeknipt. Van het kant knip ik een aantal bloemen uit, die leg ik er later los op, hier kan geen vliesofix achter.
Ik heb eerst een stuk kant op het voor en achterpand gelegd, langs de bloemen uitgeknipt, dit vast gestikt, en daarna de paarse bloemen erop.
Ik span de stof in de ring, dan kan ik beter werken met de BSR, uiteraard maak ik de applicaties met de BSR.

DSC01560

En dan stik ik aan sommige bloemen ook nog een steel.

DSC01561

En de kanten bloemen komen erook nog weer over.

DSC01583

En dan kan de blouse verder in elkaar. Op de kraag wil ik ook nog bloemen, de paarse, maar ook de kanten bloemen. Ik maak de kraag eerst helemaal klaar, want ik wil de bloemen over de stiksels. Maar dan krijg ik een probleempje, ik wil aan de binnenkant op de kraagstaander een kantenbloem, die stik ik dus met wit, maar de onderkant van de kraagstaander die zie je ook, en daar wil ik geen wit stiksel, maar zwart. Dat wordt een uitdaging, maar met een Bernina moet dat geen probleem zijn.

DSC01563

Een mooie witte bloem met stiksel, maar nu de andere kant.

DSC01564

Hier ben ik blij mee, zoals je ziet heb ik gevarieerd met zig-zag en stik steek, en zoals je op deze foto ook ziet, ook de knoopsgaten gingen goed, deze kant zwart, en de andere kant wit.

En dan de knoop en knoopsgaten, ik heb ook een hele gave knoop gevonden.

DSC01585

Het beige bruin, is precies dezelfde kleur als wat in het blousje zit, ik vond die lijntjes in de knoopjes ook heel passend, zoals je op de foto ziet zijn ze niet allemaal dezelfde kant op, maar zitten ze om en om.

Ook op de mouwen zitten nog een paar losse bloemen.

DSC01586

Op het achterpand even een merkje gemaakt, toch wel een uniek merk!

DSC01584

Wat je hier op deze bloemen ook duidelijk ziet, de lijntjes hoeven niet allemaal even strak te zijn, ik vind het zo wat speelser.

DSC01587

En zo is ook deze blouse weer klaar! De kraag is vrij breed, ik heb de basis staander en kraag 2 cm breder getekend.

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam