Creatieve berichten over naaien

Handige hulpjes: Het magische kwartiertje

Als afsluiting van de serie Handige hulpjes, deze keer geen letterlijk maar figuurlijk hulpje.

Nou… hulpje…. Zeg maar gerust húlp! Want het is er wel één die een ontzettend positief verschil kan maken.
Zeker voor creatievelingen.

En het voldoet ook aan de voorwaarden dat het goedkoop moet zijn. Het kost alleen maar een kwartiertje van je tijd.

DESTRUCTIERADIUS

Zoals mijn man altijd zegt: ik heb een grote destructieradius. Ik kan niet ‘opgeruimd’ werken. Zeker als ik met verschillende projecten tegelijk bezig ben. (daarbij realiseer ik me wel dat ik ontzettend bof met een eigen werkkamer…)

En verder werk ik ook nog eens graag ‘s nachts.
Creatief bezig zijn vind ik op die tijd heerlijk, maar ik moet er niet aan denken om dan ook nog te gaan opruimen. Daar vind ik het dan ineens toch weer veel te laat voor 😉

DE OPLOSSING

Maar ik heb de oplossing gevonden! Elke (werk)dag begin ik met een kwartiertje opruimen. Een kwartier is zó om en het resultaat is elke keer weer verbluffend. Tijdens het opruimen kom ik alles weer tegen wat ik (tijdelijk) kwijt was en ik doe meteen inspiratie op voor die dag.

SPELREGELS

De spelregels zijn simpel: zet de (kook)wekker op een kwartier. In dat kwartier mag je alléén maar opruimen – het zinnetje ‘everything has a home’ helpt bij mij. Alles ligt zo weer op z’n vaste plek en als ik na het kwartier weer aan het werk ga hoef ik niets meer te zoeken (dat kwartiertje heb ik dus zo weer ingelopen)

BELANGRIJKSTE REGEL

De belangrijkste regel is wel dat je na het kwartier ook echt stopt – anders ga je er een volgende keer alsnog tegenaan hikken.
Dus niet zoals iemand reageerde ‘het was zoveel dat ik er nog een half uur aan vast heb geplakt’.
De volgende keer denkt je onderbewustzijn ‘ja ja, die kwartiertjes van jou ken ik!’ En vergis je niet in de kracht van dat onderbewustzijn…

CONSEQUENT

Als je het consequent doet wordt het een gewoonte. Zelfs als ik geen zin heb denk ik ‘ach, wat is nou een kwartier….’ En in de meeste gevallen denk ik na een minuut of acht dat ik vergeten ben de wekker te zetten… Zoveel kun je doen in zo weinig tijd.

En nog niet klaar? Morgen weer een dag!

FOTO’S

Een voor- en nafoto laten het resultaat zien. Maar pas op… De beelden kunnen als schokkend ervaren worden 😉

Handige hulpjes: het magische kwartiertje

Handige hulpjes: het magische kwartiertje

Het magische kwartiertje is uiteraard ook in te zetten voor andere ruimtes in en rond je huis.

En na het opruimen:

Happy sewing!

Ageeth

 

www.GoodsToRemember.nl

Ook te volgen op Pinterest www.pinterest.com/ageethjak
en Facebook www.facebook.com/GoodsToRemember

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam