Creatieve berichten over quilten

Snelle kippen

Voor WonderFil staan wij vaak op vakbeurzen. Het is altijd druk dus veel tijd om zelf rond te kijken heb ik niet maar meestal lukt het wel om in ieder geval even te gaan neuzen bij de buren. Soms kom je dan hele leuke dingen tegen zoals deze Patchwork Tesselations van Craft Yourself Silly.

chicken1
Mijn oog viel er op omdat ik me altijd afvraag met welk garen dingen in elkaar gezet zijn (beroepsdeformatie, kan ik niks aan doen). Vervolgens ga ik me dan afvragen of ik er iets mee kan. De patroontjes zijn eigenlijk bedoeld om met de hand in elkaar te zetten maar natuurlijk wil ik dan weten of het ook met de machine kan. En als ik dan toch bezig ben wil ik ook liever lijmen dan de lapjes met rijgsteken om de patronen vast zetten. Dus eerst even een lijmstift besteld bij Quiltshop-online.com

chicken2
Eerst heb ik alle lapjes uitgeknipt (met 1 cm zoom, volgende keer neem ik toch de bijbehorende malletjes ook mee, veel sneller) en de zoompjes vast gelijmd op de patronen.

chicken3

En dan nu het moment van de waarheid, krijg ik ze machinaal aan elkaar gestikt?

chicken4
Natuurlijk gebruik ik hiervoor InvisaFil om een zo onzichtbaar mogelijke steek te hebben. Ik zet de Bernina QE 550 op een smalle en korte zigzag (1,5 breed en 1,0 lang), microtex 70/10 naald en DecoBob in de spoel.
Eerst maar eens twee kippen aan elkaar, buik aan rug, niet zo moeilijk, dat gaat best.

chicken5chicken6 chicken7

Het eerst rijtje met 4 kippen zit zo in elkaar en het tweede ook.

chicken8

Nu komt het lastige stuk, want iedere kippenkop moet wel precies in de uitsparing van de kip ervoor passen. Het is een beetje gefriemel maar het lukt.

chicken9

Aan de voorkant ziet het er nu zo uit

chicken10 chicken11
En dit is de achterkant.

chicken12

Nog even kijken of ik de papiertjes er ook uit kan krijgen en als ook dat lukt, vind ik het experiment geslaagd. Er moeten nog wel meer kippen aan worden toegevoegd zodat ik er bv een kussen van kan maken maar ik kan rustig zeggen dat het machinaal toch een stuk sneller gaat dan met de hand.

Als je er mee bezig bent, krijg je steeds meer ideeën. Stel je eens voor hoe de kippen eruit zien met bv felgekleurde batik stoffen en/of gebruik ipv InvisaFil (voor bijna onzichtbare steken) een dikker garen (bv Accent) dat je juist wel ziet en daardoor accenten toevoegt. De mogelijkheden zijn eindeloos en ik kan niet wachten tot ik zie wat anderen er mee gaan doen.

Herma de Ruiter

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam