Creatieve berichten over naaien

Stitch and Slash, lekker spelen met stof

Vandaag mijn allerlaatste blog voor BERNINA en mijn allereerste Stitch and Slash werkstuk.

Na 25 blogs en 75.000 lezers is het jammer genoeg tijd om het stokje door te geven. Met heel veel plezier heb ik afgelopen tijd over allerlei verschillende creatieve dingen geblogd en gezien de vele lezers en reacties niet zonder succes. Reden te meer om van mijn laatste blog iets bijzonders te maken.

Ik werd door mijn lieve vriendin Ageeth (hier wel bekend) geattendeerd op een online workshop en wel een hele leuke, namelijk Stitch and Slash (bij Craftsy.com). Het sprak me gelijk aan dus de workshop aangeschaft om er vervolgens niets mee te doen (wie herkent dit haha). Bij het zoeken naar een leuk onderwerp voor mijn laatste blog dacht ik ineens weer aan de workshop. Gelijk naar Ageeth gebeld en een gezamenlijke creatieve dag gepland. Lekker prutsen onder het genot van een goed gesprek 🙂 🙂 🙂 .

Om te beginnen heb je vier verschillende bij elkaar passende stoffen nodig. Ik kies voor mijn eerste werkstuk katoenen stoffen. Maar nu ik zo ongeveer weet hoe of wat zou ik de volgende keer kiezen voor quiltstoffen die aan beide kanten mooi zijn.

Ik probeer de stoffen eerst in volgorde te leggen en kijk naar het effect.

Stitch1

Stitch2

Moeilijk, want ik heb geen idee hoe dit gaat uitpakken. Wel weet ik dat de eerste en tweede laag het minst zichtbaar zijn.  Als de lagen allemaal op elkaar liggen naai ik er “golven” in. Natuurlijk kan je voor allerlei geometrische figuren kiezen als er maar steeds voldoende ruimte is tussen de diverse stiksels.

Stitch3

Dan begint de pret. Ik begin 1 cm naast de naad met het wegsnijden van de stof. Je kan dit zowel met een tornmesje doen als met een klein schaartje.

Stitch4

 

Stitch5

Stitch6

Stitch7

Zo werk je laag voor laag naar beneden en kies je steeds voor wegsnijden of laten zitten. Ageeth kiest voor een andere volgorde en andere geometrische patronen. Wanneer je alles hebt weggesneden wat je hebt bedacht dan komt het volgende creatieve proces, namelijk dat van het verfraaien. Hierbij kun je bandjes gebruiken maar ook sierstiksels met mooie borduurgarens, kralen, kopen en wat je zoal nog meer kunt verzinnen. Kortom  “you’re only limited by your imagination”.

Stitch8

 

Stitch9

Onderstaand het resultaat voordat alle versiering klaar is:

Stitch11

En dan die van Ageeth, om het verschil duidelijk te maken met diezelfde stoffen

Stitch13

Wil je meer inspiratie zien kijk dan op dit prikbord!  Daar zie je voorbeelden van kussens, tassen, wandkleden en zelfs een voetenbankje. Kortom weer een project waar je je helemaal in kan verliezen.

Ik wens jullie alle goeds toe, geniet van het creatieve proces en maak er wat moois van.

Liefs, Monique

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam