Creatieve berichten over naaien

Waar een oudejaarsconference al niet goed voor is.

Sinds kort heb ik mijn favoriete stoffenwinkel op facebook geliked. En of dat een goed idee is…… Je ziet dan ook de nieuwe stofjes weer voorbij komen, en als je dan iets leuks ziet, beginnen de radertjes alweer te draaien.
En aangezien ik naar Barneveld moest, ben ik toch maar even langs gegaan.
Een prachtige zebrastof, van tricot en een soepele jeans met een soort coating. Ik wil jullie in stappen laten zien wat ik ga maken. Ik ben er nog niet helemaal uit, heb wel een en ander bedacht. Ik laat jullie nu mijn stof zien, en mijn idee.

DSC01598

Misschien brengt het jullie ook op ideeen, ik ben benieuwd, en ik hoor het graag.

Mijn stof, de prachtige zebra met de jeans.

Het idee is een a- symetrische blouse, ik heb het ergens een keer gezien, maar ik wist niet meer waar, totdat ik afgelopen week in de winkel iemand les gaf, en het vertelde. En zei zegt heb je Herman Finkers gezien, de oudejaarsconference. En dat was het!!

hermanfinkers

Ik vond het geweldig die kolbert, a-symetrisch, ik zei tegen de vrienden waar we waren, daar wil ik iets mee gaan doen, maar er dan natuurlijk mijn eigen draai aan geven.
Ik wil een blouse maken, ongelijke panden, met twee soorten stof  versterkt het denk ik ook.
De panden moeten ongelijk, hoe ik het met het achterpand ga doen weet ik nog niet.
De kraag, de helft is de kraag met kraagstaander, en de andere helft alleen de staander.

Op de website van naaipatronen.nl had ik ook iets gezien, maar dat was het ook net niet, overigens staan daar bij kunstzinnige kleding hele leuke items.

blouse

Ik ga dan toch maar weer uit, van mijn basispatroon. Op de jeans, dat wordt dan een half pand wil ik een halve kop van een zebra borduren. Ik weet nog niet of ik een borduurpatroon ga maken met V7 of dat ik het met de BSR ga doen. Daarover de volgende keer meer. Het patroon moet nog rijpen.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam