Creatieve berichten over naaien

Het gaat bijna beginnen!

Misschien herken je het wel, er wordt een leuke wedstrijd georganiseerd en je schrijft jezelf in met de gedachte “Niet geschoten is altijd mis”. Zo schreef ik me een aantal maanden geleden in voor de Knipster wedstrijd.

Vorig jaar keek ik met veel plezier naar de afleveringen van “Door het oog van de naald” en de “British sewing bee” en wat leek het mij leuk om met zoiets mee te doen. Wat was het een leuke verrassing toen ik een e-mail kreeg waarin ik werd gefeliciteerd omdat ik was geselecteerd voor de Knipster wedstrijd!

Deze bijzondere ervaring begon met een briefing waarin de opdrachten voor de wedstrijd werden uitgelegd zodat we ons konden voorbereiden op de “eerste” dag van de Knipster wedstrijd . Op zaterdag 27 februari waren we uitgenodigd bij Nooteboom Textiles in Tillburg om stoffen uit te komen zoeken.

IMG_1281

Nadat ik had kennis gemaakt met de andere kandidaten en we een kopje thee had gedronken mochten we stoffen uitzoeken voor de opdrachten van aankomende 6 weken.

Wauw! Wat een geweldige ervaring was dat! Het eerste half uur heb ik gebruikt om een beeld te krijgen van alle verschillende stoffen en dat waren er heel veel! Tricots met leuke printjes,  mooie katoenen stoffen, kant, denim en nog veel meer prachtige stoffen. Het was maar goed dat ik van te voren een moodboard had gemaakt anders had ik geen keuze kunnen maken uit al deze stoffen.

Hieronder een aantal foto’s van deze dag. Rijen vol met stoffen en zoals je ziet loopt de hal nog een heel eind door naar achteren. In totaal zijn er zes opdrachten, verdeeld over 6 weken. Aan het einde van de dag ging ik dus naar huis met een flinke stapel stoffen.

IMG_1277

IMG_1285

IMG_1282

Na deze eerste dag mocht ik aan de slag met het eerste mode thema; Black and White. Hieronder alvast een sneak preview van deze eerste opdracht. Wat ik heb gemaakt? Dat blijft nog even een verrassing maar vanaf aanstaande zondag (27 maart 2016) kunnen jullie hier de eerste resultaten bewonderen.

Ik ga jullie op de hoogte houden van dit bijzondere avontuur.

Creatieve groet! Monique

IMG_1294

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam