Creatieve berichten over quilten

Twee dagen op de ‘dream machine’

image2

Vorige week heb ik twee dagen achter de Q24 longarm doorgebracht, in het Creative Center van Bernina in Breda. Wat een ervaring!

IMG_3794

Er zijn mogelijkheden om eerst met een proeflap of een voorgedrukt panel aan de gang te gaan maar wij sprongen alle vier gelijk in het diepe in met eigen quilttops die op de plank lagen om afgewerkt te worden. Zekerheidshalve had ik aan de zijkanten maar wat extra stof genaaid zodat ik wel kon oefenen voordat het om het ‘echie’ ging.

Nienke Q24

Geen van ons heeft ervaring op de longarm en we vonden het allemaal even spannend. Gelukkig was daar Elly Prins die als de rust zelve ons door de intimiderende opstartfase heenloodste. En stand-by bleef voor het geval we even hulp nodig hadden, wat een luxe!

De Q24 is niet heel moeilijk, eigenlijk type ‘eenvoudigste basis naaimachine’ qua bediening, maar in de eenvoud zit veel techniek verborgen. Zo zweeft het apparaat over rails die het bijna gewichtloos maken. Zit er een BSR-oog op de onderkant die perfect werkt. En heb je een werkruimte van zo’n 40 cm. diepte waardoor je goed weet waar je bent en wat je aan het doen bent.

image2

Ieder een eigen longarm machine is ook erg prettig, alle tijd om je werk te quilten in je eigen tempo.

image3

Tussendoor vertelde Elly ons van alles over tussenvulling en naaimachinegarens. En natuurlijk over mogelijke patronen om de quilt mee door te stikken. Ook konden we de quilt van Elly op de voorkant van de nieuwste Quilt & Zo no 38 in het echt bewonderen. Zijde met prachtig machinaal quiltwerk, een mooie combi door de glans/schaduw werking. En leuk om geinspireerd te worden met allerlei variaties van machinaal quilten patroontjes.

Qzo38

Aan het eind van de twee dagen hadden we allemaal minimaal 1 quilt af, en eentje zelfs 3, kijk ons eens stralen 😉

Results

Voor mij de eerste quiltworkshop waar je niet iets start, maar iets afmaakt, daar hou je nog dagen een prettig gevoel aan over! En wat een plezier om niet gestressed de grote lappen door je gewone naaimachine te proppen… Ik ben bang dat ik dat ook nooit meer ga proberen ;-).

NB. De Q24 huurdagen worden op de website van Bernina bekend gemaakt maar als je zelf een groep van 4 mensen bij elkaar hebt, kan er ook op verzoek een datum geprikt worden.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam