Creatieve berichten over naaien

Vroeger was ik een verpakking … !

Mijn kinderen zoeken tegenwoordig ook op internet naar creatieve ideeën en kwamen dit tegen: maak van een verpakking van een plak chocola iets nieuws! Aan materiaal ontbreekt het bij ons thuis niet, want we eten heel graag chocola… Ik heb het uitgeprobeerd!

Eerst snij ik de achterkant van de verpakking recht af.

Schoki1

Daarna naai ik dit deel aan de tegenoverliggende rand weer vast.

Schokix

Om het tasje stabiel genoeg te maken, voorzie ik het papier met zelfklevende folie om boeken te kaften.

Schoki3

Voor de voering snij ik twee lapjes van katoen.

Schoki4

Nu bevestig ik een rits (goede kanten op elkaar) op de verpakking van de chocola die ik heb voorbereid. De tandjes van de rits wijzen in de richting van de verpakking. Omdat het moeilijk is om kopspelden in het materiaal te steken, gebruik ik klemmetjes. Zoals je ziet, kun je ook wasknijpers gebruiken, als je geen stofklemmetjes hebt…

Schoki5

Daarna zet ik ook een lapje stof met wasknijpers vast, ook weer goede kanten op elkaar.

Schoki6

Nadat ik alle drie de lagen aan elkaar heb genaaid, vouw ik de naadtoeslag naar het papier en stik alles nog een keer aan de goede kant door. Gebruik hiervoor een grotere steeklengte dan normaal, zodat het papier niet te veel wordt geperforeerd.

Schoki7

Als allebei de kanten klaar zijn, ziet het geheel er zo uit.

Schoki9

Nu worden de lapjes stof op elkaar gelegd, goede kanten op elkaar. De uiteinden van de rits precies op elkaar spelden en alles rondom aan elkaar naaien. In de voering laat ik bij de bodem een stukje open om het tasje te keren. De keeropening mag best groot genoeg zijn, dan wordt het papier bij het keren namelijk niet zo verkreukeld, de oppervlakte blijft dan mooier.

Schoki8

Voor het keren kun je de uiteinden van de rits nog korter maken. Tasje keren en keeropening sluiten. De ritssluiting wordt met een mooi kwastje versierd. En klaar is het originele tasje!

Schoki-Aufmacher

Ga je er ook één maken? Laat het resultaat in de Community rubriek hier op de blog zien, we zijn benieuwd of we een verzameling chocolade-verpakking-tasjes bij elkaar krijgen!

Veel plezier!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam