Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand april

products_naehfuesse_header_51

Een nieuwe maand is weer aangebroken, 1 april. Deze maand is het accessoire van de maand: voet 51 de rollenvoet.
Een voet voor het naaien van stroef materiaal zoals leer, tafelzeil, plastic of geplastificeerde stoffen.
Ik ga er deze maand meerdere berichten over schrijven, maar nu als eerste mijn tasje.
Al een tijdje geleden kocht ik een stuk tafelzeil, gewoon omdat ik het leuk vond en dacht daar maak ik nog wel eens een tas van.

DSC01647 (Kopie)

Ik heb kunstleer gekocht, om een jas te maken en bij het opruimen van mijn doos met verstevigingsmaterialen kwam ik nog een rolletje lamifix tegen, dit wil ik gebruiken om zelf stof te plastificeren. Maar daarover later meer.

Nu eerst maar de mini tas. Het wit op de foto is ook tafelzeil, een soort tafelloper was het, ook hier kocht ik een stukje van om te combineren.
Het patroon van dit tasje komt van Pinterest, ik heb het al vaker gemaakt.

Ik knip uit het wit wat stukjes, en het randje. Maar ik begin met het inzetten van de rits, ik kan hem gewoon in stikken met het ritsvoetje omdat ik op de rits stik, maar het doorstikken doe ik met voet 51.

DSC01650 (Kopie)

Het stikt fantastisch, zelfs die driedubbele steek, en het transporteert heel mooi doordat de drie rolletjes mee rollen, en helpen met transporteren.

DSC01652 (Kopie)

Het voordeel voor mij van deze mini tasjes is, dat ik ze ook gebruik om nog eens wat uit te proberen, zo nu ook met de voetdruk. Het tafelzeil is natuurlijk glad en stug, dus geprobeert om mijn voetdruk te verhogen.

DSC01649 (Kopie)

Ik heb het verhoogt naar 60, met als resultaat een prachtig stiksel, zelfs met steek 6, deze steek gaat heen en weer, maar is keurig recht, zoalsje hierboven al ziet met het doorstikken van de rits.

steek 6

Dan het kanten randje tussen de tasdelen, dit stikt lastig door het relief van het witte zeil. Maar het gaat goed door de verhoogde voetdruk, en dan doorstikken.
DSC01651 (Kopie)

En dan heb ik deze naden doorgestikt, en bedenk ik dat ik de handvaten tussen de naad had willen stikken, maar loshalen is niet mooi, daarom stik ik ze er maar op, dat gaat ook goed. En dan maak ik het tasje nog een keer van katoen, om er toch maar een voering in te doen, en de voering verstevig ik met dunne decovil, zodat het tasje beter blijft staan.

DSC01662 (Kopie)

Ik heb later van het witte zeil nog wat bloemetjes toegevoegd, deze heb ik geplakt, omdat ik het niet mooi vond om het te stikken.

DSC01657 (Kopie)

En ook aan de rits nog een hangertje gemaakt.

DSC01658 (Kopie)

Het lusje is katoen van de voeringstof.
En dit is dan nummer 4 in de serie mini tasjes, groter als deze wil ik ze niet.

DSC01659 (Kopie)

Ook met deze voet ben ik weer heel blij, het stikken van het zeil ging zonder problemen, ben benieuwd hoe het kunstleer gaat, hieronder alvast een foto van de stof met een mooi gekleurde stof voor de voering.

DSC01661 (Kopie)

Bij die jas moet natuurlijk ook een tas, en terwijl ik dit schrijf bedenk ik dat ik daar ook wel een deel van de voeringstof voor zou kunnen gebruiken, en dat ik dat ga plastificeren met lamifix. Maar dat wordt vervolgt.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam