Creatieve berichten over borduren

Quilten met de borduurmachine

Lange tijd geleden kreeg ik een panel kado wat geschikt is als boxkleed. Een paar dagen geleden zag ik het weer liggen in de kast en ineens wist ik wat ik er mee ging doen: quilten met de borduurmachine.

Inmiddels had ik een geschikt borduurmotief voor dit project. Een all-over patroon met hartjes. Het patroon wordt geprint in een A en B deel. Je print het uit op ware grootte, in dit geval voor de jumbo-hoop. Omdat beide printjes identiek zijn, geef ik met pen aan waar start en einde is en A en B.

image

 

Zoals je op,de foto ziet heb ik de top, vulling en achterkant al op elkaar gelegd. Een beetje lijmspray tussen de lagen zodat het niet verschuift. Plaats het papieren patroon op de goede plek, en speld het vast. Ik heb in rijen gewerkt en ben links bovenaan begonnen.

image

Nu leg je de binnenring met het rastersjabloon op het papieren motief en zorg dat alles precies op,elkaar ligt, schuif de buitenring onder het werk en klem de ringen in elkaar.

image

Zoals je op de foto ziet, staat de punt van de naald niet exact bij het begin van het motief. De machine kun je nu goed bijstellen. Open daarvoor het menu door op het pictogram te tikken wat het borduurraam kan verschuiven.

image

Het is het pictogram in het midden.

image

Met behulp van de pijltjes in het scherm of met de draaiknoppen kun je de ring op de goede plek positioneren.

image

Haal het papieren printje weg. Ik heb in mijn machine eerst nog wat functies uitgeschakeld. Zoals het automatisch aan – en afhechten, knippen tussen 2 kleurwisselingen en knippen aan het einde van het motief. Je vind deze opties in het set-up meningen het borduurgedeelte in de machine. Ik schakel het uit omdat ik het mooier vind om zelf de draden af te knopen en weg te steken tussen de stoflagen met een naald. Dan wordt het echt een doorlopend patroon.

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Joke Geluk

  Lijkt me leuk, maar niet iedereen heeft een 880 machine, ik zelf heb een 750QE waarbij dit niet mogelijk is.

  • Yvonne Müller

   Joke, de maxihoop past wel op je machine, en ook met patronen die geschikt zijn voor de ovalhoop is deze techniek toe te passen. Je zult alleen meerdere keren het patroon moeten herhalen.

   • Joke Geluk

    Ik weet dat hij past, maar jij heb op je scherm het patroon staan en dat is met de 750QE niet mogelijk. Dan moet ik uit de vrije hand gaan werken en kan dan niet met de borduurmachine. Het is geen commentaar, ik vind het alleen jammer dat ik dat niet zo kan doen

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam